Međimurje Press
Udruge

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Selnica, 12.11.2022.: Na poziv g. Ervina Vičevića, Načelnika Općine Selnica danas su se u Selnici kod spomenika braniteljima okupila izaslanstva brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata kako bi zajedno odali pijetet Gradu heroju – Vukovaru i počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Ovo je tradicionalno i jedinstveno sjećanje na Vukovarske žrtve i sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje koje organizira Općina Selnica, što je jedinstveno događanje da obilježavanje događanja iz Domovinskog rata i odavanje počasti organizira čelnik JL(R)S, a ne braniteljske udruge.

To je hvale vrijedan oblik zahvalnosti koje JL(R)S mogu pružiti svojim braniteljima, a ne da se političari „ukazuju“ na obilježavanjima koja organiziraju braniteljske udruge ne bi li pridobili koji politički bod.

 

Ovakvo okupljanje branitelja organizira Općinski načelnik Vičević već tradicionalno, te je svakoj udruzi branitelja i braniteljima čast nazočiti ovoj aktivnosti povodom obljetnice Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Izaslanstva nazočnih braniteljskih udruga su položila cvijeće i zapalila svijeće, te se pomolili za sve žrtve Domovinskog rata.

Općinski načelnik g. Vičević je  zahvalio svim braniteljima na povijesnoj ulozi u stvaranju slobodne, samostalne Republike Hrvatske, te se posebno zahvalio udrugama na odazivu s iskazanim uvjerenjem da će se slijedeće godine odazvati još više udruga branitelja.

Ovo je svijetli primjer svim čelnicima JLP(R)S u Međimurju i šire, da slijede inicijativu Općinskog načelnika Općine Selnica i da se ne srame svojih branitelja. Da ne čekaju da branitelji organiziraju obilježavanja značajnih događanja iz Domovinskog rata, pa da njih političare pozovu da budu „povlašteni gosti“, nego da konačno i oni krenu s organizacijom obilježavanja značajnih datuma iz Domovinskog rata, a da na tim događanjima branitelji budu „počasni gosti“.

Neka nam vječno živi jedina nam lijepa naša Domovina Hrvatska !

Društvo VETERAN

(Ž.T.)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja