Međimurje Press
Humanitarno

Održan humanitarni koncert za MURID

Međimurci su ponovo pokazali veliko srce kada treba podržati projekte u zajednici posvećene ljudima, osobito kada je riječ o najranjivijima među nama. U čakovečkom Centru za kulturu održan je humanitarni koncert čiji je prihod u cijelosti namijenjen potrebama Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu.

Tijekom protekle tri godine gradio se novi centar MURID-a, koji će preseljenjem u nove prostore steći adekvatne uvjete za rad s djecom s razvojnim poteškoćama. Stručni i prostorni kapaciteti novog centra pretvaraju ga u regionalnu ustanovu u kojoj će se raditi s djecom iz triju županija – Međimurske, Varaždinske te Koprivničko-križevačke.

Vrhunski izvođači priuštili su posjetiteljima dobrotvornog koncerta uistinu nezaboravan glazbeni doživljaj. Dirigent  Tibor Bün ravnao je varaždinskim Tamburaškim orkestrom, uz koje je zapjevao tenor Filip Hozjak te sopranistica Gabriele Hrženjak.

Dobrotvornim koncertom održanim u sklopu kampanje “Za prvih 1000 dana djetinjstva”, prikupljena su sredstva za opremanje novog MURID-ovog centra koji je nastao u europskom projektu uz podršku Međimurske županije.

Fotografije: Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja