Međimurje Press
Udruge

Predavanje za hrvatske branitelje

U suradnji s  Udrugom dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske, Podružnica Međimurske županije organizirala je  tribinu za hrvatske branitelje, članove Udruga Koordinacije udruga iz domovinskog rata Međimurske županije u okviru projekta „ Prevencijom do zdravlja“.

Tribina je održana 22.11.2023. godine u Čakovcu Zgradi Scheier, punoj  dvorani Zrinskih s početkom u 18.30 sati. Interesantna predavanja i upoznavanje s mogućnostima korištenja preventivnih aktivnosti koje provode Ministarstvo zdravstva kao i Ministarstvo hrvatskih branitelja za hrvatske branitelje kao i pozitivna iskustva iz prakse. održali su nam medicinski stručnjaci iz braniteljske problematike:

  • predavačica ANDREJA TOMAŠEK, mag.med.techn. na temu „Kako kontrolirati zdravlje“,
  • predavačica dr.sc. MARIJANA BRAŠ, prim.dr.med.-psihijatrica na temu  „Kako prevenirati i liječiti najčešći psihički poremećaj braniteljske populacije“,
  • predavač prof.dr.sc. VELJKO ĐORĐEVIĆ, prim.dr.med.-psihijatar na temu  „ Smanjenje čimbenika rizika za najčešće kronične nezarazne bolesti“.

Uz čelništvo Udruge tribini su nam se pridružili Tihomir Tandarić voditelj projekta, djelatnice Područnog odjela Ministarstva hrvatskih branitelja Međimurske županije  Sanja Jakopec,  Manuela Šmit Vuk kao i djelatnici Županijske bolnice Čakovec koji su u svakodnevnim kontaktima s  potrebitim braniteljima, psihologinja Andreja Bogdan, voditeljica Centara za psiho-socijalnu pomoć Čakovec  i  psihijatar  Petar Mišević.

Projekt će se nastaviti sa temama koje interesiraju, zanimaju i potrebne su braniteljskoj populaciji.

Foto: Z.Hergotić

Tajnik podružnice
Dražen Tkalec. struč.spec.ing.admin.chris.

               

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja