Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

Zlatne Pučpuljike ponosno su predstavile Međimurje i Grad Čakovec

Verona, grad ljubavi, od 3. do 6. travnja bio je domaćinom 32. po redu međunarodnog natjecanja pod nazivom „Primavera musicale le Veronese – Concorso internazionale de canto corale“. Na ovom prestižnom natjecanju u konkurenciji od četrnaest iznimnih zborova iz Njemačke, USA, Turske, Bugarske, Italije i Nizozemske, boje Hrvatske branile su i naše Pučpuljike. Sedmeročlani žiri kojeg su činila imanentna imena glazbene scene Cinzia Zanon, Paola Versetti, Bojan Pogrmilović, Giorgio Croci, Wolfgang Tropf, Alessandro Cadario i Felix Resch imali su iznimno težak zadatak.

Na ovom natjecanju je sudjelovalo 14 zborova što broji oko 700 pjevača. Iz bogate lepeze raznih kategorija i zborova Ansambl Pučpuljike, koje su po prvi su puta sudjelovale na ovakvom međunarodnom natjecanju, su  osvojile zlato.

Time su Pučpuljike još jednom dokazale koliko predanosti, ozbiljnosti i ljubavi ulažu u svoj glazbeni razvoj. Osim natjecanja Ansambl je izveo i koncert u prepunoj  župnoj crkvi u San Zeno di Montagna. Zlatne Pučpuljike ponosno su predstavile Međimurje i grad Čakovec čijim je sredstvima ovo natjecanje sufinancirano. Želimo im još puno uspjeha u daljnjem radu te da nas i dalje čine ovako ponosnima.

Kristina Premuš, predsjednica

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja