Međimurje Press
Nekategorizirano Policija

Pronađeni počinitelji teške krađe!

Pronađeni počinitelji teške krađe

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 27 godina sa šireg područja grada Čakovca zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Teška krađa.

Naime, 16. kolovoza 2021. godine u Pušćinama, Školskoj ulici provalili su u obiteljsku kuću odakle su ukrali novac i nakit, u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJA

Policijski službenici PP Prelog održali predavanje umirovljenicima 

U utorak, 12. listopada 2021. godine u vremenu od 9,00 do 10,15 sati u prostorijama Udruge umirovljenika grada Preloga, policijski službenici Policijske postaje Prelog za članove Udruge održali su edukativno predavanje o zakonskim obvezama pješaka i vozača bicikla u prometu i samozaštitnim mjerama vezanim uz kažnjiva ponašanja s posebnim osvrtom na prijevare na štetu starijih osoba.

Tijekom predavanja umirovljenici su informirani o prijevarama u kojima su žrtve kaznih dijela starije osobe, a kao razlozi takvim vrstama prijevara najčešće su njihova odmakla životna dob, samostalno stanovanje, neupućenost i nepažnja. Potom su upoznati s načinima prijevare na kućnom pragu gdje prevaranti nude razne usluge i pogodnosti lažno se predstavljajući najčešće kao djelatnici HEP-a, HRT-a, raznih inspekcijskih službi i slično. Savjetima i preporukama educirani su kako se ponašati u takvim situacijama i na koji način se zaštiti.

Također, umirovljenici su educirani o potrebi dosljednog poštivanja zakonskih prometnih propisa i pravila ponašanja u prometu koje se odnose na sigurno kretanje pješaka i vozača bicikla. Posebna pozornost skrenuta je na važnost korištenja  reflektirajućeg prsluka ili druge reflektirajuće oznake u uvjetima smanjene vidljivosti i noću, kako bi doprinijeli sigurnijem sudjelovanju u prometu, boljoj vidljivosti i manjem stradavanju.

Na kraju edukativnog predavanja prisutnim umirovljenicima podijeljene su reflektirajuće trakice, nabavljene uz financijsku podršku Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Vijeća za prevenciju Grada Čakovca, kao i brošure Policijske uprave međimurske „Zajedno do veće sigurnosti“, „Pješaci sigurno u prometu“ i „Biciklisti pažnja“.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat  

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja