medjimurjepress@gmail.com

Nakon ubojstva u Piškorovcu župan proziva ministarstvo i državu

PO KO ZNA KOJI PUTA ZAKAZAO SUSTAV

Na nemili događaj ubojstva u romskom naselju Piškorovec, danas se pred  novinarima očitovao župan Posavec koji je najavio ofanzivu na državne institucije, jer nakon niza sastanaka, dogovora, pregovora i zaključaka,  državne institucije i dalje pasivno gledaju prema Međimurju i manjini koja opetovano terorizira većinsko stanovništvo.

“Sve što nam se događa u Međimurju, posljedica je sustava nečinjenja neuvažavanja činjenica koje šaljemo s terena. Ubojstvo u Piškorovcu se moglo  izbjeći da sustav funkcionira. Radi se o višečlanoj obitelji koja prima socijalnu pomoć, konzumiranju alkohola, Da je bilo više kontrole nadležnih institucija, kontrole trošenja socijalne pomoći, rada s djecom i sankcioniranja nasilništva, ovakvi slučajevi ne bi se događali.

Apeliram, tražim, molim, da se kontrolira strogo namjensko trošenje socijalne pomoći. Pretpostavka za to je zapošljavanje 20 socijalnih radnika, jer danas imamo jednog socijalnog radnika na 100 obitelji korisnika socijalne pomoći. Tražim veći broj policijskih službenika koji se nemoraju baviti represijom nego pružati generalno osjećaj sigurnosti. Tu je i stroga kontrola slanja djece u sustav osnovnoškolskog obrazovanja, jer je ono po zakonima RH obavezno. Pretvaranje keš novaca u vaučere kao prva odgojna mjera, a ako se i dalje to troši nenamjenski onda ukidanje istog.

Sutra ću to sve prenijeti ministrici socijalne politike  i zatražiti konkretne odgovore što Vlada RH misli učiniti. Mi na lokalnoj sredini nastojimo razvijati Međimurje u dobrom smjeru.  Ovako smo taoci pojedinaca, bandita i kriminalaca koji teroriziraju i svoju manjinu i većinsko stanovništvo. Tome treba stati na kraj”.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*