Međimurje Press
Političke stranke

Izborna skupština Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” Međimurske županije

Alojz Fleten novi je predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Međimurske županije „Gojko Šušak”: Jedan od glavnih ciljeva je dodatno omasoviti članstvo

 Novi predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak” Međimurske županije je Alojz Fleten, odlučeno je u četvrtak u Prelogu na redovitoj izbornoj skupštini Zajednice.

Jedan od najvažnijih zadataka u mandatu novog predsjednika Zajednice branitelja HDZ-a Međimurske županije bit će nastaviti promovirati Domovinski rat, pružati pomoć stradalnicima, obilježavati sve važne obljetnice i provoditi politiku HDZ-a te u sve ove aktivnosti uključiti i gradske organizacije.

Zajednica trenutno broji 35 članova, a Fleten napominje kako će glavni cilj biti dodatno omasoviti članstvo.

-Branitelji Međimurske županije svakako imaju što reći. Puno branitelja iz Međimurja bilo je dijelom gardijskih brigada. Tako je u 1. gardijskoj brigadi bilo čak 180 mladih ljudi iz Međimurja, 15 Tigrova iz Međimurja izgubilo je svoje živote, a naši su branitelji bili i u Gromovima te u 7. gardijskoj brigadi. Uzevši u obzir činjenicu da na području Međimurja uopće nije bilo rata, ovo je strašno velik broj s obzirom na broj stanovnika – poručio je Fleten.

Da je cilj okupiti što više branitelja, potvrdio je i predsjednik Zajednice branitelja „Gojko Šušak”, general bojnik Miljenko Filipović koji je naglasio kako je Zajednica branitelja važan dio stranke.

-Nakon odlaska prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i ratnog ministra Gojka Šuška, vlada koja je najviše napravila za hrvatske branitelje, vojsku i policiju je upravo ova Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem – poručio je Filipović.

Predsjednik HDZ-a Međimurske županije Ljubomir Kolarek naglasio je kako izbor novog predsjednika županijske Zajednice branitelja predstavlja i novu stranicu u njenom funkcioniranju.

-Vjerujem da ćemo napraviti nove iskorake i okupiti još više branitelja članova Hrvatske demokratske zajednice te krenuti jednim svježim i boljim putem – rekao je Kolarek.

Na Skupštini je uz novog predsjednika  izabran i novi Županijski odbor. Izabrani su: Miljenko Bakač, Darko Fileš, Pavo Jazvić, Ivan Klekar, Damir Kovačić, Mladen Magdalenić, Krunoslav Stančin, Ivan Šafarić i Josip Šajnović.

Uz predsjednika Zajednice generala bojnika Filipovića, tajnika Zajednice branitelja „Gojko Šušak” Krunu Cavrića, člana predsjedništva Zajednice Ivu Loboreca te predsjednika međimurskog HDZ-a Kolareka, izbornoj skupštini prisustvovali su i članovi predsjedništva HDZ-a Međimurske županije Tomislav Marković, Nino Marđetko, Igor Ivković, Mladen Križaić i Lovro Horvat te predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

Alojz Fleten

Predsjednik ZBGŠ HDZ-a Međimurske županije

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja