Međimurje Press
Političke stranke

PRIOPĆENJE GRADSKE ORGANIZACIJE SDP ČAKOVEC VEZANO ZA DOGAĐANJA U CENTRU ZA KULTURU ČAKOVEC

Gradski odbor Gradske organizacije SDP Čakovec pozorno je pratio situaciju vezanu uz slučaj bivšeg ravnatelja Centra za kulturu Čakovec Romana Bogdana, te smo, poštujući hrvatske propise, čekali da završe istražne radnje. Bez obzira na to, vijećnici SDP-a u Gradskom vijeću Grada Čakovca, svo vrijeme u kojem je zakonitost poslovanja ravnatelja Bogdana dovođena u pitanje, istupima na Vijeću tražili su pojašnjenja što se točno sad bivšem ravnatelju stavlja na teret. Razloge koji su tada nama i javnosti prezentirani nismo smatrali zadovoljavajućim. Da podsjetimo, temeljem prijedloga Upravnog vijeća ustanove koje nije usvojilo Izvješće o radu za 2021. godinu, od Gradskog vijeća je zatraženo razrješenje ravnatelja, koje je usvojeno većinom glasova. SDP-ovi vijećnici bili su protiv, jer držeći se načela da nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže te smatrajući da povod za prijedlog razrješenja nisu istražne radnje koje su se u tom trenutku provodile, već nešto drugo, predočeno nismo smatrali dovoljnim razlogom za smjenu.

Sada, kada je istraga pokazala da nije bilo kaznenih radnji, postavljamo pitanje, prije svega onima koji su inicirali smjenu Romana Bogdana, koji je bio stvarni razlog njihovog postupanja. Tražimo da zbog nanesene štete ugledu bivšem ravnatelju i Centru za kulturu Čakovec kojim upravljaju, Gradsko vijeće smijeni cijelo Upravno vijeće CZK Čakovec. Posljednji istupi članova Upravnog vijeća pokazuju da ne vide svoju odgovornost u šteti koju su svojim djelovanjem nanijeli te da ne namjeravaju podnijeti ostavke, pa predlažemo da to bude jedna od točaka Dnevnog reda prve sljedeće sjednice Gradskog vijeća.

Romano Bogdan jedan je od istaknutijih čakovečkih i međimurskih kulturnih djelatnika, koji je svojim radom u kazalištu trajno zadužio našu sredinu. Gradska organizacija SDP Čakovec smatra da je Bogdanu osobno, ali i kulturi u Čakovcu, ovime nanesena ogromna šteta.

Srdačno,                                                                                            Predsjednik GO SDP Čakovec

                                                                                                                         Ivica Perhoč

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja