Međimurje Press
Političke stranke

Socijaldemokrati osnovali županijsku organizaciju i u Međimurju

U Čakovcu 25. ožujka održan je osnivački sabor Socijaldemokrata Međimurske županije. Događaju su prisustvovali predsjednik stranke Davorko Vidović, politička tajnica Ivana Posavec Krivec, predsjednica središnjeg odbora Aleksandra Biškupec-Šević, glavni tajnik Nikša Vukas, međunarodni tajnik Davor Bernardić te zamjenik glavnog tajnika Sebastijan Svat.

“Mi Socijaldemokrati ne možemo prihvatiti i olako prijeći preko činjenice da je Hrvatsku napustilo 500 tisuća naših sugrađana jer ne vide perspektivu u ovoj zemlji, ne možemo se pomiriti s činjenicom da se u Hrvatskoj vodi politika koja je odbila građane od volje da uopće iziđu na izbore, ne prihvaćamo politiku koja se svodi na dodvoravanje i sitno korumpiranje biračkog tijela, na osobne, uske partikularne stranačke interese. Mi želimo perspektivu za ovu zemlju, želimo pristojnu Hrvatsku u kojoj će ljudi moći dostojno živjeti od svojeg rada i mirovina. Naša vizija Hrvatske nije stvaranje „raja“ o kojem su neki govorili, već je stvaranje najbolje Hrvatske kakvu mi koji smo ovdje, na ovom prekrasnom kutku svijeta, možemo stvoriti.” – izjavio je predsjednik stranke Davorko Vidović.

Novoizabrani predsjednik županijske organizacije Mladen Novak izjavio je da će prioritet biti jačanje stranke na terenu s ciljem osnivanja lokalnih organizacija na području županije. Socijaldemokrati zastupaju politiku koja je pristupačna svakom čovjeku i bazira se na solidarnosti, jednakosti i slobodi i ima za cilj ponuditi konkretna rješenja za bolji život naših sugrađana.

Uoči sjednice Socijaldemokrati podržali su i akciju „Cvijetom narcisa protiv raka dojke“ koja se održavala u samom centru grada te će svojim donacijama i oni pridonijeti rehabilitaciji oboljelih žena.

Socijaldemokrate u Međimurskoj županiji vodit će predsjednik Mladen Novak i potpredsjednici Mirjana Murk i Kristijan Zelić. Uz predsjednika organizacije i potpredsjednike izabran je i županijski odbor.

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja