Međimurje Press
Najave

Poziv na dodjelu Nagrade “Zvonimir Bartolić”

Idućeg četvrtka, 4. travnja, u sklopu Dana Međimurske županije Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu u suradnji s Međimurskom županijom u Zgradi Scheier (Ul. Matice hrvatske 2, Čakovec) s početkom u 19:00 sati upriličit će svečanost dodjele Nagrade „Zvonimir Bartolić“.

Ovaj već tradicionalni natječaj, koji je ove godine raspisan 15. veljače, namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola Međimurske županije, a njegov cilj je očuvanje i njegovanje kajkavskog jezika. Glavni uvjet natječaja bio je stoga taj da radovi budu isključivo u kajkavskom izričaju.

Nagrađeni mladi autori interpretirat će svoje radove na svečanosti, a radovi će biti objavljeni krajem studenoga u Hrvatskom kajkavskom kolendaru za 2025. godinu.

Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije, zasebno osnovnoškolcima i srednjoškolcima, u sljedećim iznosima: 150 eura (1. nagrada), 100 eura (2. nagrada), 70 eura (3. nagrada). Uz vrijedne novčane nagrade, učenici i njihovi mentori na dar dobivaju i djela iz nakladničkog plana Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu.

Dođite vidjeti tko su nagrađeni učenici!

Ogranak Matice hrvatske Čakovec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja