Međimurje Press
IT

Otkrijte sve Huawei uređaje i usluge koje će vas na najbrži i najlakši način dovesti do optimalnog zdravstvenog i fitness stanja

Zdrav život je oduvijek bio jedan od poželjnih ciljeva, što je posebno naglašeno u posljednjih nekoliko godina. No, iako nam je zdravlje i zdravstvena dobrobit na vrhu liste prioriteta, ne možemo se uvijek pohvaliti da redovito brinemo o svom zdravlju i fizičkoj kondiciji. Osim što smo zaposleni i nemamo dovoljno vremena za sebe, ponekad nam nedostaje stručnih savjeta i motivacije ili jednostavno zaboravimo svakodnevno prakticirati zdrave navike. Danas smo svi putem svojih pametnih uređaja povezani na raznim platformama koje nam omogućavaju usmjereni fokus na polja naših interesa, tako da često pametni telefoni poput Huawei Mate 50 Pro ili onih iz serije nova 10 postaju centralni uređaji na koje spajamo funkcionalne gadgete poput sportskih ili medicinskih satova kao što su modeli iz serije Watch GT 3 ili bežične slušalice FreeBuds Pro 2 i najnovijeg modela FreeBuds 5i. Kao nadopuna spomenutim uređajima, na scenu kao jedan od digitalnih alata za pomoć, stupa aplikacija Huawei Health koja nam pomaže izgraditi zdrave životne navike i uživati u zdravom životu.

HUAWEI Health Living značajka

Većina korisnika Huawei uređaja ima instaliranu Health aplikaciju, ali pitanje je koriste li sve opcije koje omogućuju fokus na osobnu dobrobit. Tako na primjer, Healthy Living značajka aplikacije HUAWEI Health pomaže korisnicima u postizanju dobrobiti svakodnevnim izvršavanjem osnovnih i izbornih zadataka. Osnovni zadaci za prijavu koji su obvezni uključuju Vježbanje, Raspoloženje i san, dok izborni zadaci za prijavu uključuju Aktivnost, Spavanje, Dnevni osmijeh, Unos vode, Podsjetnike za lijekove, Mjerenje krvnog tlaka i Mjerenje tjelesne težine. Da bismo koristili Healthy Living kao podršku zdravom načinu života, dovoljno je imati instaliranu aplikaciju Huawei Health na svom pametnom telefonu, a bit će još lakše ako imamo neki od Huawei nosivih uređaja poput Watch Gt 3 Pro, Watch GT 3 SE ili pametnih telefona poput Mate 50 Pro ili onih serije nova 10 koji će nam pomoći u praćenju svojih podatka o zdravlju, kondiciji te ostalim odabranim stavkama. Kako bi počeli koristiti Healthy Living, dovoljno je otvoriti aplikaciju HUAWEI Health na svom telefonu i kroz opciju Uredi dodati karticu Healthy Living. Kada otvorite karticu značajke, primijetit ćete samo tri osnovna zadatka: San, Aktivnost i Raspoloženje. Da biste otključali više zadataka vezanih za pračenje zdravog života, potrebno je stvoriti zdravstvene ciljeve. Korisnici mogu birati između kontrole tjelesne težine, opuštanja, poboljšanja sna, jačanja imunološkog sustava i kontrole krvnog tlaka ili mogu odabrati zadatke sukladno svojim zadanim ciljevima.

Na primjer, ako su korisnici odabrali jačanje imunološkog sustava kao cilj, u Helthy living značajki treba odabrati opciju „Izradi plan“ kako bi dobili preporučene zadatke. Kako bismo ojačali imunološki sustav, Plan zdravlja preporuča redovite šetnje, vježbe disanja, redovito ustajanje i raniji odlazak u krevet, određenu dnevnu aktivnost i pijenje dovoljno vode. Za neke od zadataka možemo postaviti svoje ciljeve – dnevni broj koraka, vrijeme ustajanja i odlaska na spavanje, tjednu aktivnost i dnevnu količinu vode. Također možemo omogućiti podsjetnike koji nam pomažu izvršiti svaki od zadataka i postaviti vrijeme za isporuku obavijesti na našem telefonu i nosivom uređaju. Završetak nekih zadataka za prijavu kao što su spavanje, aktivnost i brojanje koraka automatski će pratiti naš pametni telefon i nosivi uređaji, dok se drugi zadaci, kao što su mjerenje krvnog tlaka, mjerenje težine ili pijenje vode moraju provjeriti ručno dodirivanjem karticu zadataka, mjerenje i unos vrijednosti. Uvijek možemo provjeriti status dovršetka zadatka na kartici Helthy living u aplikaciji HUAWEI Health na telefonu ili pokretanjem aplikacije na podržanom nosivom uređaju. Dovršavanjem osnovnih zadataka dobit ćete višebojnu standardnu djetelinu, a dovršavanjem svih dnevnih zadataka dobit ćete zelenu djetelinu kao potvrdu.

HUAWEI TruSleep™ značajka

Danas većina korisnika uz pametni telefon posjeduje i razne druge opcije nosivih pametnih uređaja. Oni koji su fokusirni na svoj zdravstveni i fitness monitoring, zasigurno će se odlučiti na neku od verzija pametnih satova ili narukvice putem kojih mogu na intuitivan način upravljati svojim fitness aktivnostima i bilježiti otkucaje srca ili kvalitetu sna. Sve više ljudi u današnje stresno vrijeme ima problema sa kvalitetnim odmorom, bez obzira na činjenicu da je upravo san jedan od najvažnijih faktora vezanih za zdravlje kao i fitness spremu. Vaš pametni sat zato i nije samo dobar pomoćnik pri vježbanju, već vam može pomoći i pri spavanju, u praćenju vašeg sna i analizi podataka o spavanju. Povežite svoj sat s HUAWEI Health aplikacijom kako biste dobili znanstvene prijedloge i smjernice za bolji san. Otvorite aplikaciju Zdravlje, dodirnite Uređaji, a zatim naziv svog uređaja, idite na Praćenje zdravlja > HUAWEI TruSleep™ i omogućite HUAWEI TruSleep™. Nakon što omogućite HUAWEI TruSleep™, vaš sat će prikupljati podatke o vašem spavanju, detektirati kada zaspite, probuditi se, jeste li u laganom, dubokom ili REM snu, te identificirati vrijeme kada se probudite i kvalitetu vašeg disanja pružiti vam analizu kvalitete sna i prijedloge koji će vam pomoći razumjeti i poboljšati kvalitetu sna.

  • Ako ste spavali tijekom dana i to kraće od 3 sata, to će biti zabilježeno kao drijemanje. Ako ste spavali kratko vrijeme, primjerice manje od 30 minuta, ili ako vam se ručni zglob puno pomiče dok spavate, sat možda neće otkriti da spavate. U tom slučaju neće bilježiti podatke o spavanju.
  • Vaš Huawei pametni sat možda neće moći otkriti da ste se probudili ako se ne mičete. U tom slučaju pritisnite gumb za uključivanje kako biste uključili zaslon i izašli iz stanja mirovanja.
  • Potrošnja energije će se povećati nakon što je HUAWEI TruSleep™ omogućen. Preporuča se da razina baterije vašeg sata bude najmanje 30% prije nego što odete na spavanje.
  • Nakon što omogućite značaju „Ne uznemiravaj“, sat će onemogućiti smetnje pametnog telefona poput uvijek uključenog zaslona, obavijesti, obavijesti o pozivima i funkcije dizanja za buđenje kako bi spriječio da vas ometaju poruke ili dolazni pozivi dok spavate . Da biste omogućili ovu značajku, pritisnite gumb za uključivanje, otvorite karticu Sleep i prijeđite prstom ulijevo kako biste omogućili Ne uznemiravaj. Period mjerenja za analizu traje 24 sata, od 20:00 prvog dana do 20:00 sati drugog dana. Ako spavate 11 sati od 19:00 do 06:00, vaš sat će brojati vrijeme koje ste spavali prije 20:00 tijekom prvog dana, kao i ostatak vremena koje ste spavali tijekom drugog dana. Za prikaz podataka o spavanju trenutnog dana na vašem satu, pritisnite tipku Gore na satu za pristup popisu aplikacija, dodirnite Spavanje i prijeđite prstom prema gore po zaslonu kako biste vidjeli trajanje noćnog spavanja i količinu drijemanja. Za povijesne podataka o spavanju u aplikaciji Zdravlje, dodirnite karticu Spavanje na početnom zaslonu aplikacije Zdravlje za pregled dnevnih, tjednih, mjesečnih i godišnjih podataka o spavanju.

Bez obzira na koji cilj stavljate fokus ove sezone, Huawei uređaji i aplikacije prate vas u svim naporima i održavaju potrebnu razinu motivacije i monitoringa postojećeg stanja.

Ivana Pluščec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja