Međimurje Press
Korisni savjetiVijesti

Pomoć pri liječenju osoba u problemu ovisnosti o drogama, alkoholu, tabletama!

Reto centar u Hrvatskoj već 30 godina pomaže pri liječenju osoba u problemu ovisnosti o drogama, alkoholu, tabletama te potiče osnaživanje ostalih ranjivih skupina, a upravo ove srijede, 20. prosinca u 11 sati u prostorijama općine Klis na adresi Iza grada 2 obilježit će svojih 30 godina rada. Tom prilikom, uz druženje, domjenak i zahvalu svim dugogodišnjim partnerima, suradnicima i ljudima dobre volje, vodstvo Reto centra predstavit će monografiju i film u čast djelovanja centra dugih 30 godina.

Podršku dugogodišnjem radu i doprinosu zajednici Reto centra dat će i načelnik Općine Klis, Jakov Vetma,  v.d. predsjednica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Županijske službe Splitsko-Dalmatinske Županije, Milena Drlje mag.soc.rada te brojni gosti i članovi centra, a voditelji Reto centra Split i Zagreb Boris Babarović i Marijo Bandić predstavit će Monografiju Reto centar od 1993. do 2023. godine i Dokumentarni film Reto centar u Hrvatskoj koji prikazuje nastanak i razvoj terapijske zajednice Reto centar.

 Reto centar je centar za liječenje osoba u problemu ovisnosti o drogama, alkoholu, tabletama i osnaživanje ostalih ranjivih skupina. Njihove usluge su potpuno besplatne. Reto Centar već 30 godina u Hrvatskoj pruža skrb osobama u problemu ovisnosti i/ili psihijatrijskim poremećajima, trudnicama, majkama koje se bore s ovisnosti i njihovoj djeci i zadovoljavanje životnih potreba. Centar raspolaže trenutno s osam kuća koje se nalaze na području Zagreba i Splita i do danas je primio gotovo devet tisuća osoba za tretmane rehabilitacije od ovisnosti i osnaživanja ostalih ranjivih skupina.

Upravo zadnjih mjeseci vrijedni zaposlenici Reto centra, uz donacije ljudi nesebičnog srca, napore ulažu u izgradnju novog objekta na adresi Resnički gaj broj 20 u Zagrebu, na mjestu objekta koji je bio zahvaćen i uništen požarom. Veliki broj osoba koje su završile program doživjele su potpuni oporavak od ovisnosti, a upravo ta informacija vrijedna je vodilja da se čim prije izradi novi prostor koji bi smjestio štićenike i osigurao im kvalitetnu pomoć kroz terapije i savjetovanja.

Za ulazak u Reto centar traži se samo dobra volja za liječenjem i spremnost za prihvaćanje svih utemeljenih normi. Program rehabilitacije se financira naplaćivanjem usluga i prodajom proizvoda iz vlastite proizvodnje i obnovljenog doniranog namještaja i EE aparata kojima se produljuje vijek trajanja. Radi se o organizaciji koja se sama financira, samostalnim radom stoga su donacije od velikog značaja za centar, a uz ljude dobre volje Reto centar moći će nastaviti s pružanjem podrške osobama kojima je potrebna pomoć.

Više informacija pronađite na službenoj web stranici Reto centra.

Iva Turalija

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja