Međimurje Press
Zanimljivosti

Jedinstvene radionice Book&Wine u Čakovcu

Slažete li se da je dobra knjiga još bolja uz čašu vina? Što kada biste na jednom mjestu mogli dobiti oboje i ostaviti sav stres iza sebe, barem na jednu večer?

Zvuči odlično, zar ne? To možete na jedinstvenim radionicama u Hrvatskoj, Book & Wine, koje spajaju knjige i vino, a namijenjene su ženama. Održat će se 10. i 17. ožujka u hotelu Castellum u Čakovcu.

Njih je osmislila i vodit će ih Tatjana Barat, književnica i magistra edukacije hrvatskog jezika i književnosti koja je oduševila javnost svojim hitovima za djecu „Priče o neustrašivim hrvatskim ženama“ i „Kad odrastem, želim biti liječnik“.  Usto je vodila i radionice biblioterapije za odrasle, kao i brojne radionice za djecu, a sada svoje bogato iskustvo predstavlja u ponešto drugačijem ruhu.

Knjige nisu samo moja struka i zanimanje, one su ono što me pokreće svakog dana. Nakon što sam vidjela sjajan odaziv na svoje prethodne radionice, a prošle godine sudjelovala i u organizaciji jedne vinske manifestacije, shvatila sam da su knjiga i vino sjajan spoj. Osim toga, moje rodno Međimurje je poznati vinski kraj pa zašto ono ne bi bilo polazna točka ovog projekta?, ističe Tatjana.

Veliku podršku u ovoj ideji dali su joj međimurski vinari odnosno Vinarija Belović i Vina Vuković, pa će polaznice radionice uživati u njihovim vrhunskim vinima. Vjerujemo da će ih posebno oduševiti slatkaste note muškata žutog.

Radionice će se održati u bajkovitom interijeru hotela Castellum u samom srcu Čakovca, a namijenjene su ženama svih dobi.

Autorici ove radionice važno je da žene osvijeste koliko je potrebno napraviti nešto za sebe, a mjesec u kojem se slavi njihova neovisnost savršen je za to.

Žene prečesto sebe stavljaju na posljednje mjesto. I sama sam iskusila kako to utječe na sve aspekte života. Kada nismo dobro, ne može biti dobro ni naš posao ni naši odnosi. Zato barem u mjestu kada se slave žene svaka od nas zaslužuje izdvojiti večer za sebe. Za dolazak na radionicu nije potrebno veliko čitalačko znanje niti točno određena pročitana knjiga. Potrebna je samo dobra volja. Zajedno s polaznicama krenut ćemo na putovanje otkrivanja ljubavi prema knjigama, uočiti kako su knjige utjecale na nas od djetinjstva nadalje, zaigrati se kreativnim zadatcima, dobro se nasmijati te uživati u novim poznanstvima i vrhunskom vinu, zaključuje Tatjana Barat.

Cijena radionice je 30 eura, a u to je uključena konzumacija vina i popratni materijali koje će polaznice dobiti. Možete birati između dva termina, 10. ili 17. ožujka od 18 do 20 sati. Broj mjesta je ograničen, pa je obavezna prethodna rezervacija na tatjana.barat@gmail.com ili na Tatjaninim društvenim mrežama.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja