Međimurje Press
Zanimljivosti

Ponovno otvaranje letova za Kinu i više letova za Sjevernu Ameriku i Istočnu Afriku

Ljetna sezona 2023. označit će prekretnicu u redu letenja Air Francea na dugim relacijama. Tijekom proljeća postupno povećava broje letova za Peking, Šangaj i Hong Kong kako bi do 1. srpnja dostigao jedan let dnevno po odredištu ili 21 let tjedno.

U Aziji povećava broje letova prema Tokiju do 14, a u Sjevernoj Americi  Air France će u ljetnoj sezoni obavljati do 180 letova tjedno od/prema 14 američkih odredišta, kao i 50 letova u 5 kanadskih gradova.

Air France je jedini zračni prijevoznik s  direktnim letovima između Ottawe i Europe

Zrakoplovna tvrtka nastavit će letove između Pariz-Charles-de-Gaulle-a i Quebec Cityja od svibnja 2023., te će uvesti  novi let Pariz-Charles-de-Gaulle-Ottawa 27. svibnja. S pet izravnih letova svaki tjedan, na Airbusu A330-200 Air France će ovog će ljeta postati vodeći europski zračni prijevoznik po kapacitetu koji povezuje Europu i Kanadu.

U Africi će Air France nastaviti održavati kapacitete sjedala iznad razine iz 2019.g. Od 12. lipnja 2023. zračni prijevoznik će početi letjeti za Dar Es Salaam (Tanzanija), dok će na Karibima otvoriti novi let 5. svibnja 2023. koji će povezivati Cayenne (Francuska Gvajana) i Belém (Brazil), jednom tjedno na Airbusu A320. Prema ovom rasporedu letenja povećat će se broj Air Franceovih dugolinijskih odredišta na 85.

Europa: 106 odredišta i 66 sezonskih ruta diljem Francuske i Europe

Ovog će ljeta Air France letjeti do 650 puta dnevno do 106 francuskih i europskih odredišta kako bi svojim putnicima dodatno olakšao putovanja na kratkim i srednjim relacijama. Osim redovnog rasporeda, zračni prijevoznik će letjeti na 66 sezonskih linija u Francuskoj i Europi, polijećući iz Pariza i regionalnih francuskih zračnih luka. 

HRVATSKA – Povećanje kapaciteta u ljetnoj sezoni

Air France leti svakodnevno iz Zagreba za Pariz. Od 30 travnja 2023. prema Splitu letjet će jednom tjedno, a od srpnja 2023.g. do 5 puta tjedno.

Zračna luka Dubrovnik je do kraja travnja povezana s Parizom jednom tjedno, a u kolovozu svaki dan.

Air Franceove nove kabine na dugim relacijama

Air France nastavlja s uvođenjem svojih najnovijih kabina na duge relacije, koje se postupno ugrađuju na 12 Boeinga 777 300 te su dostupne  u modelima Business, Premium Economy i Economy. Poslovna kabina ima nova klizna vrata koja omogućuju potpuno privatan prostor, a sjedalo se pretvara u pravi krevet duljine gotovo 2 metra. Za putnike koji putuju zajedno, sjedala smještena u sredini kabine sada su opremljena središnjom pločom koja se lako spušta, kako bi zajedničko letenje bilo još ugodnije.

Ivana Radić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja