Međimurje Press
Zanimljivosti

“SRETAN SVIJET” I KONSTELACIJE – Još jedan ciklus terapijskih programa za djecu i odrasle autorice Kristine Gite Kavran

Nakon uspješno provedenih ciklusa terapijskih programa i radionica od prosinca 2022. godine te tijekom siječnja i veljače 2023. godine, diplomirana životna i socijalna savjetnica Kristina Gita Kavran organizira i najavljuje novo provođenje programa za djecu i odrasle.

Nadolazeći ciklus čine “Sretan svijet”, zabavno-terapijski program za djecu te “Konstelacije” – terapeutska metoda za odrasle, koja služi za uvid u srž problema. Oba programa održat će se u subotu, 11. ožujka u čakovečkoj zgradi Scheier na adresi Ul. Matice hrvatske 2.

Više o programu “Sretan svijet”

Terapijsko-odgojni, zabavni i rehabilitacijski program “Sretan svijet” održat će se s početkom u 9:00 sati. To je jedinstveni autorski program Kristine Gite Kavran, MSc psihosocijalnog savjetovanja, koji se može provoditi individualno i u grupi, a skrojen je prema svim dosadašnjim iskustvima i potrebama djece u radu, koji autorica provodi više od 10 godina.

Cilj ovog programa je poticati razvoj samostalnog, odgovornog, kreativnog i sretnog djeteta, razvijanje vještina za lakše nošenje sa životnim izazovima. Osmišljen je s ciljem poticanja rasta i razvoja te utjecanja na jačanje mentalnih sposobnosti, emocionalne inteligencije, socijalnih i emocionalnih vještina.

Program uključuje terapijsko-edukativni pristup znanstveno provjerenim vještinama, metodama i tehnikama te prepoznavanje i razumijevanje osjećaja. Djeca će savladati vještinu za otkrivanje, razumijevanje i razvijanje vrlina, a sve to kroz puno igre, primjera, pitanja i prakse te će djeca tijekom cijelog programa imati podršku.

Što je i zašto se koristi program “Konstelacije”? 

Konstelacija je terapeutska metoda osmišljena kako bi pružila uvid u srž problema u kojima se svi nađemo i na neuobičajen i intuitivan način vrlo brzo sami dolazimo do rješenja i odgovora koji nas muče.

Neke od najčešćih tema koje se postavljaju u konstelacijama su partnerski odnosi, osobni, zdravstveni  i poslovni problemi, mijenjanje obrazaca ponašanja, rješavanje konflikata…

Radionica će se također održati u subotu 11.3. s početkom u 16:00 sati, a trajanje nije striktno određeno već će se održati po dogovoru odnosno do kad će grupa imati volje, želje i snage.

Kod konstelacija fokus je na rješenju, a ne na samom problemu. Svatko od nas nosi u sebi sve što mu je potrebno. Svaki problem se može riješiti ako smo spremni vidjeti i prihvatiti rješenje.

Više o autorici

Kristina Gita Kavran
mnogima je poznata po stvaranju na području glazbe, slikarstva i pisanja, a iza nje je i dugogodišnje iskustvo u terapijskom radu s djecom i odraslima. U svom radu koristi znanstveno provjerene vještine, metode i tehnike, a naglasak stavlja na provođenje teorije u praksu.

Inače, diplomirana životna i socijalna savjetnica svoje usluge pruža u vlastitoj akademiji “KaGita” osnovanoj s ciljem prenošenja i širenja znanja te pronalasku rješenja za svakog pojedinca u postizanju najboljih rezultata, bilo osobnih ili poslovnih ciljeva, otkrivanju novih talenata i poticanja na humano djelovanje.

– Pozivam da mi se pridružite na putu rasta i razvoja na mjestu gdje se snovi ostvaruju. – poručuje autorica Kristina Gita Kavran te dodaje: Odvojite vremena za sebe i svoju djecu te se prijavite na programe putem broja +385 99 517 5662, prijave za obje radionice su obavezne, vidimo se!

(mp)

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja