Međimurje Press
Zanimljivosti

U Čakovcu obučeno novih 19 vatrogasaca!

Vatrogasna zajednica grada Čakovca uz domaćinstvo DVD-a Čakovec organizirala je obuku za zvanje Vatrogasac, koja se održavala u Čakovcu od 06.02. do 25.02. 2023. godine. Obuci za zvanje ukupno je prisustvovalo 19 članova.

Za zvanje „Vatrogasac“ ispit se polagao iz predmeta: Ustroj vatrogastva, Gorenje i gašenje, Vatrogasna taktika, Sprave i oprema, Tehničke službe, Preventive i vatrogasnih vježbi. Obuku je uspješno završilo 19 polaznika. Sredine iz kojih  polaznici dolaze dobile su još više na obučenosti članova, a što će se kod njih ponajprije odraziti u vatrogasnoj preventivi, na  požarima i ostalim intervencijama.

Predavači tijekom obuke iz pojedinog predmeta i vježbi su bili: Nikola Besedić, Mladen KanižajLeon KrištofićTomislav FaićHrvoje Novaković, Branimir Grabar.

Nakon proglašenih rezultata ispita, predsjednik VZMŽ Mario Medved polaznike je promovirao u zvanje Vatrogasac. Čestitao im je na uspješno položenim ispitima i stjecanju zvanja, te je svima zaželio da svoje znanje prenose na kolege vatrogasce u matičnim društvima te da se i dalje usavršavaju.

Predsjednik VZMŽ:

Mario Medved

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja