Međimurje Press
Zanimljivosti

VI. a skupina “Točkice“ matičnog objekta Dječjeg vrtića Cipelica posjetila Tehničku školu u Čakovcu

Djeca VI. a skupine “Točkice” zajedno sa svojim odgojiteljicama Grozdanom  Goričanec i Vesnom Novak svakodnevno u vrtiću nešto istražuju, uče i dolaze do novih spoznaja. Posebno ih je zanimalo što se radi u “Tehničkoj školi Čakovec” i željeli su to čim prije saznati, pa su posjetili ovu školu.

Ravnatelj gospodin Dražen Blažeka lijepo ih je primio i poželio im ugodan boravak u njihovoj školi, zajedno sa svojim suradnicima i profesorima, koji su na sva radoznala dječja pitanja strpljivo odgovarali.

Prvo su posjetili kabinet robotike gdje su naučili da se roboti u svakodnevnom životu koriste u različite svrhe, ali da se koriste i u medicini. Djeca su aktivno sudjelovala u pripremljenim aktivnostima i tako stjecala znanja o ovoj vrsti tehnologije. Oduševljenju i pitanjima nije bilo kraja.

Za njih su u školi pripremili još zanimljivosti. U knjižnici im je učenik Franjo pričao priču na vrlo zanimljiv način, a imali su i mogućnost odabrati razne vrste knjiga i prolistati ih.

Ipak posebno iznenađenje za sve pripremila je prof. kemije gospođa Tamara Rihtarec. Bila je pravi “čarobnjak” i uz pomoć “Točkica ” (koje su se uvjerile da to zaista i je) napravila je nekoliko pokusa na opće oduševljenje svih.

Veliko hvala svima koji su nam omogućili da provedemo tako divne trenutke u školi, ali i pružili priliku za stjecanje novog znanja. Posebna zahvala prof. Marku Markuliji, Eminom tati, uz čiju smo pomoć ovaj posjet realizirali.

 

Puni znanja i novih iskustava pozdravili smo se s profesorima i učenicima do idućeg, nadamo se brzog susreta!

Eleonora Glavina

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja