Međimurje Press
Zanimljivosti

Započeo 28. Kamp vatrogasne mladeži

Kamp vatrogasne mladeži u Fažani, po 28. put, otvorio je svoja vrata mnogobrojnoj vatrogasnoj mladeži, a u ukupno 10 smjena od kraja lipnja do početka rujna, ovdje će boraviti više od 1000 mladih sudionika. Ove se godine za boravak u Kampu prijavilo 15 hrvatskih županija, 88 dobrovoljnih vatrogasnih društava, a u svakoj će smjeni biti oko 130 sudionika. Ukupno gledajući, u Kampu će ove godine boraviti oko 1600 sudionika – pripadnika mladeži s voditeljima, voditelj Kampa i zapovjednici smjena.

A da Kamp i ove godine nudi odličnu kombinaciju sportskih i edukativnih sadržaja, govore i brojni dnevni programi. „Od usvajanja znanja vezanog za vatrogastvo, vatrogasnih igrica do sportskih aktivnosti i izleta, za sve sudionike Kamp nudi brojne zanimljivosti. Naravno, tu je i neizostavno kupanje i morske radosti kao i druženje te sklapanje prijateljstava koja će se vjerujemo nastaviti i u budućnosti. Vatrogasna mladež temelj je opstojnosti vatrogasne djelatnosti, a upravo ovakvim sadržajima privlačimo mlade u vatrogasne redove“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Dodao je i kako vodstvo Kampa vatrogasne mladeži odlično surađuje s Vatrogasnom zajednicom Istarske županije i njezinim zapovjednikom Dinom Kozlevcem, ali i s DVD-om Pula koji održava Kamp izvan sezone i pomaže tijekom sezone u ostvarenju programa. Također, sudionicima Kampa JVP Pula i DVD Pula omogućavaju upoznavanje s profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima, kao i s tehnikom i opremom s kojom raspolažu te načinom kako djeluju na pulskom i širem istarskom području.

Vjerujemo kako će i ovaj, već tradicionalni Kamp vatrogasne mladeži i rad s mladima, doprinijeti očuvanju vatrogastva u RH kao temelja sigurnosti građana i brojnih turista koji posjećuju Lijepu našu.

Nina Francetić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja