Međimurje Press
Sport+

ČAKOVEC, 28.5. 2023. – ČAK BAJK BICIKLIJADA

Iako je idejni začetnik i organizator biciklijade ČAK BAJK Zajednica sportskih udruga Čakovca, a podršku daje Grad Čakovec, najveći dio posla odrade čakovečki mjesni odbori i njihovi volonteri. Biciklijada povodom Dana Grada Čakovca ne bi mogla biti zamisliva bez njih i njihovog angažmana.

Već su prošle godine brojni čakovečki mjesni odbori pokazali odlične organizacijske sposobnosti, te su ČAK BAJK  ujedno iskoristili za promociju i svojih mjesta i svojih udruga. Slična najava je i za ovogodišnji koji će startati u nedjelju u 9 sati. Tako je najavljen bogat program u Šandorovcu, u Slemenicama se priprema gulaš, u Savskoj Vesi će posjetitelje dočekati kobasice, no najviše truda dao si je mjesni odbor Ivanovec. Prošlogodišnju uspješnu priču s danom otvorenih vrata za udruge i tamošnjeg Muzeja uredskih strojeva i uređaja nadogradit će s relaksacijskom zonom.

Kako je objasnila predsjednica MO Ivanovec Melita Kraljić bit će svojevrsna zen zona s ležaljkama. „Dat ćemo biciklistima mogućnost odmora i relaksacije, upijanja sunčevih zraka, ali smo pripremili i nešto osvježenja“ poručila je.  Uz to, punkt u Ivanovcu posjetit će najbolja čakovečka biciklistica Mia Radotić.

Biciklijada ČAK BAJK će biti održana u nedjelju 28. svibnja od 9 do 18 sati, a održat će se na cijelom području Grada Čakovca. Osim na Trgu Republike u Čakovcu, sudionici biciklijade moći će posjetiti svih 13 mjesnih odbora u sastavu grada gdje će se na prigodnom punktu moći osvježiti i dobiti pečat u knjižicu. Sudionici biciklijadu mogu započeti u bilo kojem od 14 punktova, a sami će odrediti dionice koje žele voziti. Startninu koja za odrasle iznosi 2, a za djecu 1 euro moći će uplatiti na punktovima u Čakovcu, Novom Selu Rok i Šandorovcu. Svi koji uplate startninu dobit će na poklon vrećicu/torbu s oznakom biciklijade, flašicu vode i zdravu namirnicu – jabuku. Cilj biciklijade je povećati svijest o zdravim životnim navikama, važnosti održivog prijevoza i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Pozivaju se svi Čakovčani, ali i žitelji drugih dijelova Međimurja da se uključe u ČAK BAJK i da se pritom pridržavaju svih prometnih propisa.

Tomica Jakopec, dipl. novinar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja