Međimurje Press
Sport+

HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA GLUHIH JE PRVAK EUROPE

Na 13. Europskom prvenstvu gluhih u njemačkom Frankenthalu, Hrvatska je ponovo, po 6. put postala najbolja momčad Europe! Izabranici Marija Sirotića obranili su europski naslov nakon što su u finalu svladali domaćina Njemačku rezultatom 27:21. Njemačka je pružala dobar otpor u prvom poluvremenu koje je završilo neriješeno 10:10. U drugom dijelu pojačava se protok lopte kod hrvatskih rukometaša i odlaze prvo na 3 razlike, a tu prednost više nisu ispuštali.

Obrana je odradila sjajan posao, a bila je predvođena Brunom Varšićem, našim vratarom koji je skupio 10 obrana. S druge strane napad su predvodili fenomenalni  Mateo Perak koji je postigao 7 golova, dok je još 5 pogodaka pridodao Andrej Juričević. U strijelce su upisali i Ilija Perak, Oliver Lušić, Florijan Kolarić, Tomislav Bošnjak, Pero Jukić i Teo Glumac. U redovima Njemačke najbolji je bio Sebastian Klein sa 9 postignutih golova.

„Šesta uzastopna titula zaista je izvor velike radosti i ponosa za nas. Smatram da konačan rezultat ne odražava pravi odnos snaga na terenu. Utakmica je bila izuzetno teška, a naš tim je naišao na mnogo nesreće. Želim pohvaliti Njemačku na izuzetnoj i poštenoj igri, ali na kraju je presudila naša snaga. Uvjeren sam da uz ovakav napor naših momaka i divnu publiku, koja nam je pružila ogromnu podršku u ključnim trenucima, poraz jednostavno nije bio opcija.“ – rekao je Oliver Lušić

Igračem turnira proglašen je Tomislav Bošnjak, vratar turnira Bruno Varšić, a nagradu za fair play dobio je Oliver Lušić.

Podsjetimo još jednom kako je Hrvatska bez poraza u natjecateljskim utakmicama od kad je Mario Sirotić preuzeo kormilo reprezentacije 2018. godine. Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Republici Hrvatskoj s osvojenih 8 olimpijskih medalja od kojih 5 zlatnih, 1 srebrna i 2 bronce. Na Europskim prvenstvima imaju 6 zlata te po 1 srebro i 1 broncu, dok na Svjetskom prvenstvu imaju osvojena 3 zlata.

Sljedeće veliko natjecanje su Olimpijske igre gluhih u Tokiju 2025. godine

Doček zlatnih rukometaša predviđen je danas u 17:15 na Zagrebačkom aerodromu. Let Frankfurt – Zagreb OU 411.

Kiti Iveta

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja