Međimurje Press
Sport+

Kup Hrvatske u odbojci na pijesku

Sjajan rezultat je to na početku ovogodišnje sezone, drugi najbolji rezultat u povijesti kluba. 2020. godine osvojen je kup na terenima favoriziranog KOP Sigeta.

KOP Čakovec osvojio drugo mjesto u završnici Kupa Hrvatske u odbojci na pijesku

U prvoj polufinalnoj utakmici protivnik je bio KOP Banjole , osvajačice prošlogodišnjeg kupa, koje su pobjedom nad KOP Opatijom ušle u polufinale.

Prve su izašle na teren Inka Varga i Iva Bulović, u prvom setu naše djevojke igraju na visokom nivou u svim segmentima igre, početak seta više je nego dobar za naše igračice, sjajnim servisom i dobrom obranom ostvarujemo prednost od tri poena.  U nastavku seta neizvjesna borba u kojoj ni jedan par nema značajnu prednost. U uzbudljivoj završnici reprezentativan par osvaja prvi set. U drugom setu Varga Bulović nastavljaju sa dobrom igrom, ali polako nestaje koncentracije i snage i usprkos solidnoj igri puljanke  relativno lako dobivaju drugi set.

Iva Hranilovć i Marta Babok imaju zahtjevan zadatak za prolazak u finale kupa, trebaju ostvariti pobjedu od 2:0 sa većom razlikom od 14 poena. Kako je i drugi pulski par kvalitetan, malo tko je očekivao da to Iva i Marta to mogu ostvariti. No odigrati na tako visokom nivou dva seta, kako su naše igračice odigrale u tom susretu Iva I Marta zaslužuju sve čestitke i pohvale. Dobro su servirale, nakon dobre obrane u napadu su pronalazile najbolja rješenja, osvajale značajnu prednost i osvojile prvi set. Drugi, odlučujući set za prolaz u finale Kupa započinje u ravnopravnoj igri, no nakon rezultata 4:4 naše igračice u potpunosti preuzimaju igru u svoje ruke. Sve im polazi za rukom, protivnice su doslovno nemoćne, šokirane takvom igrom igračica KOP Čakovca. Ostvarenom pobjedom od 18 poena prednosti značilo je Čakovčanke su u finalu.

Finalni susret izborile su i Splićanke pobjedom nad KOP Sigetom. Opet prve izlaze na teren Inka Varga i Iva Bulović, Bez respekta prema renomiranim protivnicima ponavljaju dobru igru iz prvog susreta, no protivnice iz Splita ne daju se iznenaditi i sigurno osvajaju pobjedu od 2:0. Iva Hranilović i Marta Babok izlaze druge na teren, nastavljaju dobrom igrom, u oba seta u potpuno neizvjesnoj igri sa obostrano  puno atraktivnih poteza. Splićanke su u završnici setova malo spretnije i sretnije i dolaze do pobjede.

U muškom finalu KOP Siget je bio bolji od KOP Opatije.

Osvojena srebrna medalja  svakako je našim igračicama motivacija u nadolazećima natjecanjima.

Već slijedeći vikend, od 7 do 9 lipnja je Međunarodni turnir, otvoreno prvenstvo Hrvatske Čakovec open 24. Ove godine opet imamo prijavljeno najkvalitetnije parove iz Hrvatske, a dolaze nam i parovi iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Japana. Tako da je za gledatelje zagarantirana atraktivna odbojka na pijesku.

Ivan Vabec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja