Međimurje Press
Sport+

Međimurski lepi dečki državni prvaci u malom nogometu!!!

Na nogometnim terenima FESB-a u Splitu održana je velika državna završnica Tommy turnira u malom nogometu za 2012. godište i mlađe. Najmlađi sportaši su se, uz iznimne nogometne poteze, odlično zabavljali, družili, stvarali nova prijateljstva i svima demonstrirali fair play igru. U napetom Tommy turniru u malom nogometu, pobjedu je odnijela Međimurski lepi dečki i time osigurala plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati 21.-25. kolovoza u Splitu.

Međimurski lepi dečki, prvaci Hrvatske Tommy turnira u malom nogometu su: Lukas Dokleja, Martin Pejanović, Leo Marčec, Jura Barbić, Adam Magdalenić, Bruno Šafarić, Fran Valkaj, Neo Cimerman, Jakov Vilić i Rafael Furdi, s trenerom Danijelom Marčecom.

Do finala Međimurski lepi dečki došli su bez poraza, a za titulu prvaka svladali su ekipu Kameleoni iz Rugvice. Osim zlatnih medalja pobjednici kući nose i vrijedne Tommy poklon pakete.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 27 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih ove su godine organizirale više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) i 27 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 260.000 djece i mladih.

Matea Kekez

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja