Međimurje Press
Sport+

Održano drugo natjecanje u gađanju letećih meta u disciplini trap

Drugo natjecanje pod nazivom Kup Grada Preloga u gađanju letećih meta – glinenih golubova u disciplini trap, organiziralo je Lovačko društvo Fazan Draškovec, na blagdan Tijelova, 8. lipnja.

Natjecanje se održalo na streljani Lovačkog društva Fazan Draškovec, a u jutarnjim satima prigodnim ga je riječima otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, uz predsjednika Mjesnog odbora Draškovec Ninu Marđetka, predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa te pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Preloga Željko Poredoš, kao i predstavnike domaćina Lovačkog društva Fazan iz Draškovca.

Trap je streljačka disciplina gađanja glinenih golubova. Riječ je engleskog podrijetla a koriste se i drugi engleski nazivi poput: international trap, bunker trap, trench ili international clay pigeon. Gađanje pojedinačnih ciljeva je olimpijska grana već više od 100 godina. Smatra se jednom od najtežih u odnosu na druge grane, zato što je udaljenost do mete veća a i brzina kretanja mete je brža u odnosu na druge grane natjecanja u trapu. Streljana, na kojoj se održalo natjecanje, iz godine u godinu dobiva nove i kvalitetnije sadržaje te su se brojni natjecatelji i posjetitelji mogli ugodno osjećati na ovom prostoru.

Sedamdeset i pet natjecatelja bilo je prijavljeno, a nagrade su najboljima predali gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te predsjednik Mjesnog odbora Draškovec Nino Marđetko i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa. U ukupnom poretku, treće mjesto osvojila je ekipa „Zec“ iz Čakovca, drugo mjesto „Jastreb“ Domašinec, a prvo mjesto društva „Turopolje“ iz Lukavca. U pojedinačnoj konkurenciji, u A grupi, prvo mjesto osvojio je Matej Špoljarec, drugo mjesto Vlado Slaviček, a treće mjesto Mario Rupić. U B grupi pojedinačno prvo mjesto osvojio je Ivica Ilinić, drugo mjesto Dino Kovač, a treće mjesto Davor Bokun.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja