Međimurje Press
Sport+

OSIJEK, 3. LIPNJA 2023. – DRŽAVNO PRVENSTVO U GIMNASTICI

Mlada nada čakovečke i hrvatske gimnastike, 17-godišnja Luna Sakač imala je odličan nastup na Prvenstvu Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici koje se održava u Osijeku.

Članica Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan iz Čakovca osvojila je svoju prvu seniorsku medalju, bila je treća na preskoku. Luna će Osijek tako ipak pamtiti po dobrome. Naime, upravo se na istom natjecanju na istoj lokaciji lani ozbiljno ozlijedila. Van natjecanja je bila cijelih godinu dana i odlučila se u gradu na Dravi vratiti nastupima, učinivši to sa stilom. Izdržala je pritisak i svoj preskok okrunila kolajnom najavivši kako su pred njom još mnogi sjajni nastupi na velikim natjecanjima.

Dokazala je i kako čakovečka škola gimnastike sa svojim stručnim trenerskim kadrom redovito stvara mlade gimnastičke nade. A kada govorimo o mladim nadama danas (subota 3. lipnja) svoje nastupe imaju i drugi članovi čakovečke gimnastičke obitelji, njih čak 19. U apsolutnom programu borit će se Noel Novak, Jan Fišter, Erik Kovačić, Andro Crnčec i Timon Crnčec u kategoriji mlađih juniora te Marko Sambolec u kategoriji seniora.

Sutra pak nas u obaveznom programu čekaju nastupi mlađe juniorke Eme Radek, mlađih seniorki Ene Škoda i Leone Radek te ekipno predstavljanje kadeta (u sastavu Rafael Zember, Ilija Horvat, Alex Hrešć, Roko Juričan i Natan Gašpar) i juniora (u sastavu Dominik Vidović, Dario Radek, Erik Trajbar i Matija Žarković).

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja