Međimurje Press
Sport+

Priopćenje predsjednika MNS-a povodom nemilih scena na nogometnim travnjacima početkom proljetnog dijela sezone

Poštovani nogometaši i nogometašice, poštovani svi koji obavljate bilo koje dužnosti u nogometnim klubovima, navijači i svi ostali koji zajedno s nama činite veliku međimursku nogometnu obitelj.

S obzirom da je krenuo proljetni dio sezone u Međimurskim nogometnim ligama htio bih vam se obratiti s par riječi. Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, takvo je barem ustaljeno razmišljanje u društvu. Nogomet budi prekrasne emocije u nama, ali budi i one negativne. Svjestan sam da svi volite svoje lokalne klubove i da uvijek želite da vaš klub pobijedi ili da odigra dobro.

Želim apelirati na sve vas da svi skupa malo smirimo tenzije, a to govorim iz razloga jer su se od prvog kola počeli raditi veliki pritisci, ponajprije vrijeđanja sudaca, a onda i dužnosnika koji vode Savez. Na području MNS-a trenutno ima malo više od 60 aktivnih nogometnih sudaca i sutkinja. Svakog vikenda se u Međimurju odigra preko 90 utakmica koje netko mora i odsuditi.

Samo u zimskoj stanci je sa suđenjem prestalo osmero sudaca, u proteklih nekoliko godina i višestruko više. Razlozi koje navode zbog čega više ne žele suditi su da “više ne mogu trpiti omalovažavanje i vrijeđanje, radije ću vikend provoditi sa svojom obitelji ili otići na utakmicu dok želim i kamo želim”. Suci su jednako kao i svi mi ljudi od krvi i mesa, svi su oni amateri i iza njih nema VAR tehnologije da im pomogne.

Uveli smo obavezno snimanje utakmica da spriječimo manipulacije na najmanju moguću mjeru, koje su se možda događale u prošlosti. Mene ne zanima prošlost, što se prije radilo i što se događalo. Mene zanima budućnost i boljitak međimurskog nogometa. Bez sudaca nema niti nogometa, a i sami znate da smo i kažnjavali suce koji su pogriješili, ali napominjem – zar nije ljudski pogriješiti.

Ako želimo očuvati naš međimurski nogomet onda moramo svi malo stati na loptu. Ovim putem vas sve pozivam na fair-play u završnici još jedne nogometne sezone.

Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza,
Kristijan Antolović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja