Međimurje Press
Sport+

PRVENSTVO HRVATSKE ZA VETERANE U KATAMA – DVIJE BRONCE NIKOLE ALEKSIĆA

Dvorana Peščenica u Zagrebu prošlu je nedjelju, 7. travnja 2024.godine, bila domaćin prvenstva Hrvatske za seniore i veterane u katama. Iz karate centra Šenkovec na natjecanju su nastupili veterani Berislav Maksimović i Nikola Aleksić. Bilo je ovo najbrojnije i najkvalitetnije veteransko prvenstvo Hrvatske s ukupno 24 prijavljena natjecatelja u dvije kategorije.

U konkurenciji veterana +35 godina Berislav Maksimović je u prvom kolu poražen od prošlogodišnjeg prvaka koji gubi polufinalni meč i ne pruža Berislavu priliku za repasaž. Nikola Aleksić vrlo dominantno prolazi do polufinala gdje gubi od kasnijeg pobjednika Damira Krsnika iz KK Alfa. U meču za treće mjesto Nikola je s gotovo tri boda razlike uspješniji od svog konkurenta i zasluženo osvaja 3. mjesto.

U konkurenciji +50 godina Berislav Maksimović nije uspio proći eliminacijski dio natjecanja. Nikola je ponovio rezultat iz prethodne kategorije. U prvom kolu je poražen od finaliste Želje Perkovića iz KK Kakato ,ali sa dvije vrlo sigurne pobjede u repasažnim mečevima dolazi do još jedne brončane medalje.

S osvojena dva treća mjesta na veteranskom prvenstvu Hrvatske, Nikola je ponovio prošlogodišnji rezultat i dokazao kvalitet svojih nastupa u obje natjecateljske kategorije veterana. Nebojša Bošnjak je sudio na ovom turniru, a natjecateljsku ekipu vodio je trener Tihomir Grgić.

Dejan Mihalković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja