Međimurje Press
Sport+

SIGEČANKE ZAUSTAVILE KOP ČAKOVEC

Zagreb i tamošnji Klub odbojke na pijesku Vrapče u nedjelju 4. lipnja ugostili su završnicu Kupa Hrvatske u odbojci na pijesku. Redovite sudionice završnice su i igračice KOP Čakovec, koje su ga i osvojile 2020. godine. No, ove godine ždrijeb nije bio naklonjen igračicama Ivana Vabeca (u sastavu: Iva Bulović, Ema Frančić, Inka Varga, Mirjam Varga i Marta Babok) jer već u prvom kolu su morale odmjeriti snage s favoritkinjama i kasnijim pobjednicama članicama KOP-a Siget.

Iako je na kraju Siget slavio za dlaku, igračice iz Čakovca nemaju se čega sramiti. U prvom susretu snage su odmjerili najjači parovi iz jedne i druge strane izlaze na pijesak.  Iva Bulović i Ema Frančić sjajnom igrom potvrđuju da su jedan od najboljih parova u državi i dovode KOP Čakovec u vodstvo s glatkih 2:0 u setovima. Prvi set su dobile s 20:16, a u drugom su pojačele tempo i Sigečanke im nisu mogle parirati. U drugom dvoboju na pijesku su bile Inka Varga i Mirjam Varga kojima je trebao jedan set za prolazak ekipe iz Grada Zrinskih u sljedeće kolo. No, to se nije dogodilo. Trener Vabec ne može ništa prigovoriti svojim djevojkama jer su igrale u okviru svojih mogućnosti i pokazale zavidni nivo borbenosti. Ipak, protivnice iz KOP Siget su bile bolje i slavile s 2:0 u setovima. Budući da je rezultat i u mečevima i u setovima bio izjednačen presuđivala je razlika u poenima. Čakovčanke su bile za 5 poena slabije pa Siget prolazi dalje i ide skroz do kraja kup natjecanja.

Posebni je raritet da su se isti protivnici tri puta susreli u kup natjecanju i svaki put je poen razlika odlučivala o pobjedniku. Fokus u međimurskom klubu sada je na domaćinstvu i organizaciji Čakovec Opena koji će biti najkvalitetniji i po broju prijavljenih parova najveći turnir do sada. Čakovec Open bit će održan od 1. do 11. lipnja na terenima Gradskih bazena Marija Ružić, a svečano otvorenje je zakazano za subotu 10. lipnja u 11,30 sati.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja