Međimurje Press
Sport+

Započeli ljetni kampovi svaki tjedan sport jedan

19. izdanje Ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec započeli su danas kampovima iz plivanja I odbojke na pijesku u prijepodnevnim satima. Više od 200 školaraca s čakovečkog područja je sudjelovalo na otvaranju ovosezonskih kampova.

Sukladno očekivanjima najviše sudionika je bilo na kampu iz plivanja na gradskim bazenima kojeg provodi Čakovečki plivački klub. Predsjednik ČPK-a i voditelj kampa Goran Kolarić kazao je kako se prijavilo preko 150 školaraca. “Već imamo dosta iskustva s kampovima pa su naši treneri sve posložili da bude u najboljem redu. Treba istaknuti kako se poseban program provodi s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima” izjavio je i dodao kako će se plivački kamp zbog velikog broja polaznika podijeliti u dva dijela. Od utorka do petka grupe pod nazivom Dupinice, Morski konjici, Zlatne ribice i Krakeni će biti na bazenima u terminu od 8 do 10 sati, dok će Rakovi, Zvjezdice, Plavi i Morski psi na kampu biti od 10 do 12 sati. Iako je riječ o zaista impresivnoj brojci sudionika zbog korištenja vanjskih bazena nema prevelike gužve i mališani mogu u potpunosti guštati na kampu.

Tradicionalni veliki interes je i za kamp iz odbojke na pijesku kojeg provodi Klub odbojke na pijesku Čakovec. Voditelj kampa koji se također održava na Gradskim bazenima Marija Ružić je Ivan Vabec i ne krije zadovoljstvo odazivom. „Plivanje je veliki magnet za sve polaznike, ali mi imamo preko 60 polaznika što nas iznimno veseli“ izjavio je. Oduševljenje djece kampovima vidi se na njihovim osmjesima, ali jednako tako su oduševljeni i roditelji. Velimir iz Čakovca kaže kako njegova djeca već godinama pohađaju „Svaki tjedan sport jedan“ i smatra kako je riječ o super projektu. „Kada idu na sport cijeli dan im ima smisao. Već se navečer pripremaju za sutrašnji dan. U suprotnome bi bili kod kuće i provodili vrijeme ispred ekrana“ kazao je. S njime se slaže Čakovčanka Maja koja osim kvalitetnog provođenja ljetnih praznika pohvaljuje i mogućnost upoznavanja s brojnim sportovima. „Od 18 sportova sigurno će se mojem mališanu dopasti neki i nakon ljeta planiramo s njime redovito odlaziti na treninge“ poručila je. Ovog tjedna u poslijepodnevnom terminu od 17 do 19 sati u dvorani 1. OŠ Čakovec  Košarkaški klub Međimurje provodi i kamp iz košarke. Prijave na kampove su moguće tijekom cijelog ljeta, a vrše se na recepciji Gradskih bazena.

FOTO: ZSU Čakovca i KOP Čakovec

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja