Međimurje Press
Poljoprivreda

Demonstracijska aktivnost o korištenju dronova u vinogradarstvu u Svetom Urbanu

Savjetnici Ministarstva poljoprivrede održat će u utorak, 13. lipnja 2023. godine s početkom u 10 sati na OPG-u Marka Cmrečnjaka (Sveti Urban 273, 40312 Sveti Urban) demonstracijsku aktivnost pod nazivom „Primjena bespilotnih letjelica (dronova) u vinogradarstvu“.

 Demonstracijska aktivnost provest će se kroz nekoliko cjelina. Uvodno će se govoriti o  daljinskim istraživanjima i kartiranju poljoprivrednih površina uz pomoć bespilotnih letjelica u svrhu precizne poljoprivrede. Također, govorit će se o vrstama bespilotnih letjelica i vrstama

senzora koje mogu nositi, o korištenju umjetne inteligencije u preciznoj poljoprivredi/ vinogradarstvu. Objasnit će se način i svrha prikupljanja i korištenja podataka, obrada podataka,  te vegetacijski indeksi. Posebni naglasak stavit će se na korištenje umjetne inteligencije u vinogradarstvu te će se prikazati rada multispektralnog drona u vinogradu.

Očekivano trajanje demonstracije je približno 3 sata, a prijave su moguće na stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede ili telefonski na 099/4970-483.

Foto: Digital Agro

Ministarstvo poljoprivrede

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja