Međimurje Press
Najave

U Kraljevu vrtu „Slavenski“ pjeva i neke rjeđe izvođene skladbe

Vrhunac je zborske sezone, što vrijedi i za čakovečki Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“. Nakon što je zbor početkom lipnja u Zagrebu prvi put nastupio na 7. Natjecanju hrvatske tradicijske vokalne glazbe, protekle nedjelje tradicionalno su se uputili u Svetu Mariju na 23. smotru pjevačkih zborova i vokalnih sastava Međimurske županije, gdje su uspješno izveli program.

Debitantski nastup na natjecanju u Zagrebu pjevači su pod palicom umjetničke voditeljice Senke Bašek okrunili zlatom, osvojivši 90,66 bodova u kategoriji klasičnih folklornih zborova. Osim „Slavenskog“, boje Međimurja branila je i Ženska vokalna skupina KUU-a „Veseli Međimurci“, koja je osvojila srebro s 83,33 boda.

„Slavenski“ kod Međimurca

Zboru predstoji možda i najljepši ovogodišnji nastup na događanju za koje se pjevači i vodstvo nadaju da će postati tradicionalnim. Naime, u četvrtak, 15. lipnja, s početkom u 20 sati održava se koncert „Slavenski u Kraljevom vrtu“, na kojem će se osim domaćina predstaviti i Zbor „Chorus Carolostadien“ iz Karlovca, Gudački kvartet „Mendellor“ iz Zagreba, poznati međimurski bariton Armando Puklavec te klavirist Darko Golubić.

Koncert se održava u prekrasnom Kraljevu vrtu, u ambijentu rodne kuće slikara Ladislava Kralja Međimurca, u kojoj se pod paskom Muzeja Međimurja čuva i Memorijalna zbirka koja nosi njegovo ime.

– Činilo se prigodnim da se koncert zbora koji nosi ime jednoga velikog Međimurca organizira u dvorištu rodne kuće drugoga takvog velikana. Pjevat ćemo neke skladbe koje dugo nismo izvodili pred međimurskom publikom, a dolaze i zanimljivi gosti, tako da će se svakako raditi o večeri za pamćenje – kaže Ivan-Goran Herman, član Izvršnog odbora Zbora.

U slučaju lošeg vremena, koncert će se preseliti u Scheierovu zgradu, dodaje tajnik udruge Dejan Buvač. Svi pjevači vas pozivaju na pravu glazbenu rapsodiju!

Ivan-Goran Herman

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja