Međimurje Press
Gospodarstvo

U finalu nagrade SME EnterPRIZE 2023. Humani Novi posebno priznanje

Generali je u utorak bio domaćin završnog događaja trećeg izdanja SME EnterPRIZE-a, vodeće inicijative Grupacije, kako bi se proslavilo 10 “Heroja održivosti” odabranih među više od 7.000 malih i srednjih poduzeća diljem Europe i otkrilo novo izdanje Bijele knjige, istraživanja razvijenog u suradnji sa SDA Bocconi School of Management Sustainability Lab-om.

Odabrane tvrtke u područjima okoliša i društva dolaze iz 10 europskih zemalja koje su sudjelovale u inicijativi: Austrije, Hrvatske, Češke, Francuske, Njemačke, Mađarske, Italije, Portugala, Slovenije i Španjolske, a hrvatski predstavnik, tvrtka Humana Nova, osvojila je posebno priznanje za održivo poslovanje u europskoj konkurenciji.

Generali je, zajedno sa stručnim savjetodavnim odborom koji čine članovi iz akademske zajednice, gospodarstva i think-tankova, ocjenjivao kandidate na temelju njihove društvene i ekološke predanosti, uključujući provedbu značajnih inicijativa održivosti u njihovim poslovnim aktivnostima. Pobjednici SME EnterPRIZE mogu postati inspirativni modeli za kolege poduzetnike i biti ambasadori održivosti.

Ana-Maria Filipović-Grčić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja