Međimurje Press
Grad Čakovec

[ČAKOVEC] Saniraju se staze, parkiralište, dječje igralište, park i oborinska odvodnja!

Okoliš još jednog kvarta u Čakovcu bit će u potpunosti obnovljen i uređen. Naime, u punom su jeku radovi na sanaciji staza, parkirališta, oborinske odvodnje, dječjeg igrališta i parka u stambenom bloku u Ulici Miroslava Magdalenića.

U prvoj fazi projekta Grada Čakovca, koja je vrijedna oko 34 tisuća eura plus PDV, izvode se radovi na stambenom bloku uz Vukovarsku ulicu i Ulicu Jakova Gotovca. Uređuje se oborinska odvodnja te korekcija parkirališta što uključuje nove rubnike i staze, parkirališta s rasterima i asfalt na prilazima. Izvođač radova je tvrtka Zec  d.o.o. Iz Belice, odabrana temeljem javnog nadmetanja u okviru Proračunske pozicije – Sanacija cesta i staza u stambenim kvartovima.

Valja napomenuti kako je ovo još jedan od projekata diljem Čakovca i pripadajućih mjesnih odbora koji je u realizaciji zahvaljujući dobroj komunikaciji Grada i građana, u ovom slučaju stanara kvarta te u konačnici i upravitelja zgrada, Stanorada i Eurolanda. Grad Čakovec izradio je Idejno rješenje sanacije, na što su stanari dali pozitivno mišljenje.

S obzirom na veličinu zahvata i samog projekta, te samim time i potrebna financijska sredstva, sanacija će obuhvaćati dvije faze.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja