Međimurje Press
Grad Prelog

Događanja u Prelogu od 1. do 8. veljače

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 4. i 5.2.2023., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI

  • Priče iz skrivenog grada: Neustrašiva Dina (Sanctuary Tales: Daisy Quokka)

Animirani; Uloge/Glasovi: Franko Tara Dorotić, Robert Ugrina, Ronald Žlabur, Ivan Đuričić, Hrvoje Klobučar, Jasna Palić – Picukarić, Dijana Vidušin, Janko Rakoš, Daniel Dizdar, Boris Barberić, Lovro Juraga, Lana Blaće

U trećem dijelu serijala Priče iz skrivenog grada vječno optimistična kuoka po imenu Dina ima nemoguć san – pobijediti u Najstrašnijim igrama na svijetu. Skriveni grad vrvi od priprema za Najstrašnije igre na svijetu, globalni spektakl u stilu Olimpijskih igara koji dočekuje najžešće, najsmrtonosnije i najstrašnije životinje iz cijelog svijeta koje se natječu za željnu titulu Najstrašnije životinje na svijetu. Ljupka i nasmijana kuoka po imenu Dina ima kolosalan san; postati NAJstrašnija životinja na svijetu! Nevoljko zamolivši pomoć drskog bivšeg prvaka, morskog krokodila po imenu Frankie, Dina mora prihvatiti sve izazove ove slavne igre. Njezin je cilj nadvladati sve natjecatelje i dokazati svom gradu da pravi šampioni dolaze u svim veličinama!

  • 4. i 5.2023., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI

  • Asterix & Obelix: Srednje kraljevstvo (Asterix & Obelix: The Middle Kingdom)

Obiteljska avantura; Uloge: Guillaume Canet, Gilles Lellouche, Vincent Cassel, Marion Cotillard

Svi ljubitelji urnebesno zabavnih Gala, Asterixa i Obelixa, napokon dolaze na svoje u petom filmu franšize kojoj se pridružila i velika nogometna zvijezda Zlatan Ibrahimović kao Oneofus. Godina je 50. pr. Kr., i kineska je carica zatvorena nakon državnog udara koji je potaknuo princ izdajica. Uz pomoć feničkog trgovca i njezinog vjernog tjelohranitelja, caričina jedina kći princeza Sass-Yi bježi u Galiju kako bi zatražila pomoć dvojice hrabrih ratnika Asterixa i Obelixa, koji su zahvaljujući svom čarobnom napitku obdareni nadljudskom snagom. Naša dva nerazdvojna heroja rado prihvaćaju pomoći i tako počinje veliko putovanje i avantura na putu za Kinu. Ali Cezar i njegova moćna vojska, žedni novog osvajanja, također idu prema Srednjem kraljevstvu…

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

  • DO 28.02.2023., IZLOŽBA „ŠPANCERANJE PO PRILOČKOJ PROŠLOSTI“

Razmjenom znanja i promišljanja s obrazovnim ustanovama i suradnjom sa zajednicom, u Muzeju Grada Preloga predstavljamo izložbu „Španceranje po priločkoj prošlosti“ koja prati razvoj Preloga od razdoblja rimske uprave, srednjega vijeka, preko povijesne jezgre nastale u razdoblju baroka, središta društvenog okupljanja i načina života uz rijeku Dravu. „Prošećite“ kraj kule, crkve, Lovca i pošte, povijesne zgrade solane, svilane, muzeja, zatim uz rijeku Dravu, preko mosta, bez straha od Pesjaneka, te se na posljetku zasladite priločkim klecinprotom. Naglasak je prvenstveno stavljen na arheološke lokalitete u Prelogu, znamenite građevine te život uz rijeku Dravu. Autorice izložbe su kustosica Muzeja Iva Kožnjak i profesorica Srednje škole Prelog Tajana Štefok. U oživljavanje povijesnih fotografija, a samim time i mjesta u Prelogu, uključili su se učenici Srednje škole Prelog koji su na temelju starih fotografija zabilježili današnje stanje znamenitosti. Izložba se može razgledati do 28. veljače 2023. godine.

DOM KULTURE GRADA PRELOGA

  • 03.02.2023., PETAK U 18 SATI, PREDSTAVA DJEČJEG GRADSKOG KAZALIŠTA ČAKOVEC

Dom kulture Grada Preloga, ugostit će, u petak 3. veljače, Dječje kazalište Čakovec, sa predstavom „Sasvim neobičan dan“. Autorica ove dječje kazališne predstave je Kristina Štebih, redatelj je Dejan Buvač, a predstava je na rasporedu, s početkom u 18 sati, u petak, 3. veljače. Predstava je ovo kojom Dječje gradsko kazalište Čakovec obilježava 25. obljetnicu postojanja. U četvrt stoljeća Dječjeg gradskog kazališta u njemu se okupljalo oko stopedesetero djece. Riječ je doista o dječjem kazalištu – repertoar je namijenjen djeci, a izvođači su djeca u dobi od osam do osamnaest godina. Na njihovom repertoaru našlo se do sada 62 premijere i ukupno 340 izvedbi.

U jednom malom seoskom dvorištu vlada kokošja obitelj. Kod njih dolazi mala kraljica Kleopatra koja je u potrazi za prijateljima. Vesela družina domaćih životinjica pokuša joj udovoljiti i pripremaju proslavu velikog rođendana, ali čijeg, to ćete saznati na kraju predstave. Vesela je ovo predstava sa puno pjesme, plesa i uz lijepu poruku na kraju priče. Ulaznice, po cijeni od 3 eura, mogu se nabaviti u pretprodaji na blagajni Doma kulture Grada Preloga od 23.01.2023. godine, radnim danom od 8 do 11 sati te subotom i nedjeljom od 16 do 20 sati.

DOGAĐANJA

  • 4.2.2023., SUBOTA U 15 SATI, POLARNA KROS LIGA

Početkom mjeseca prosinca, kreće jedno od omiljenih trkačkih natjecanja u našem kraju, 11. po redu Polarna liga Prelog, u organizaciji Biciklističkog kluba Prelog. Ovo natjecanje je idealna prilika za održavanje i podizanje kondicije za sljedeću biciklističku ili trkačku sezonu. Trči se uz akumulacijsko jezero HE Dubrava, naizmjenično jedno kolo po asfaltu na nasipu, a drugo po šljunku pored nasipa. Organizator zadržava pravo promjene podloge trčanja prema trenutnim vremenskim prilikama, tj. neprilikama.

START I CILJ: Prelog, kod mostića na nasip akumulacijskog jezera HE Dubrava; preko puta DG Sporta.

DATUMI ODRŽAVANJA: 9 zimskih SUBOTA u prosincu 2022, siječnju i veljači 2023.

08. kolo – 04.02.2023.

09. kolo – 11.02.2023.

10. kolo – 18.02.2023. *

* zadnje revijalno kolo + druženje + proglašenje (ne boduje se)

NAJAVE

  • 19.2.2023., NEDJELJA OD 14 SATI, FAŠNJAK U PRELOGU

Turistička zajednica Grada Preloga, već tradicionalnim pozivom: „Bedaki norijo saki dan, a pametni samo na Fašnik“, poziva na ovogodišnji Fašnjak u Prelogu. Ove će godine fašnička povorka Prelogom proći u nedjelju, 19. veljače te se pozivaju mjesni odbori s područja Preloga, udruge, grupe građana te svi koji žele promijeniti svoj izgled na jedan dan da se pridruže velikom fašničkom veselju u Gradu Prelogu. Maskirajte se, uredite i na taj način uljepšajte ovaj dan i uživajte u bogatoj ponudi uz čaj i slatke krafne za sve. Nakon fašničke povorke skupine će se predstaviti na Trgu Slobode ispred Doma kulture. Vrhunac manifestacije biti će suđenje Fašnjaku. Program počinje od 14.00 sati okupljanjem na Trgu Slobode kod Doma kulture Grada Preloga, a nastavlja se fašničkom povorkom ulicama Preloga. Povorku će već tradicionalno pratiti Puhački orkestar Grada Preloga.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja