Međimurje Press
Grad PrelogNajave

GRAFITI SU UMJETNOST A NE VANDALIZAM, uz projekt Ministarstva unutarnjih poslova „Zajedno protiv govora mržnje“

Projekt Grafiti su umjetnost, ne vandalizam, kroz Graffiti umjetničku radionicu donosi jedinstveno iskustvo djeci školske dobi, a kroz kombinaciju teorijskog i praktičnog dijela, potičemo kreativnost, educiramo i promičemo poštovanje okoline.

Pod vodstvom iskusnih umjetnika, u teorijskom dijelu učenici će se upoznati s poviješću graffiti umjetnosti, njenim utemeljiteljima i različitim aspektima svjetske graffiti scene. Također, predstavnici MUP-a pojasnit će razliku između poimanja grafita kao umjetnosti i/ili vandalizma. U  praktičnom dijelu steći će  znanja o osnovama tehnike crtanja i rukovanja sprejevima i bojama. Rezultat će biti vlastiti graffiti umjetnički projekti, a glavni cilj projekta

razjasniti i raspraviti razlike između umjetnosti i vandalizma

te istražiti kreativna rješenja koja su se pojavila na javnim površinama diljem svijeta.

Projekt Grafiti su umjetnost, ne vandalizam trag bojama ove godine ostavlja u srednjim školama u Požegi, Sisku, Karlovcu, Krapini i Prelogu, u organizaciji Art Hill d.o.o. i partnera: MUP-a – Službe prevencije Ravnateljstva policije, Hrvatske elektroprivrede, kao glavnog sponzora, te HANZA medije i Europlakata kao medijskih pokrovitelja.

Prelogu, 29. studenog 2023. godine od 10.00 sati, u Srednjoj školi Prelog

Iva Šalamon Reškovac

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja