Međimurje Press
Grad Prelog

Održana završna konferencija projekta ZA OBITELJ II

U prostoru Poduzetničkog centra Prelog održana je, u petak 14. srpnja, završna konferencija projekta ZA OBITELJ II. Rezultate projekta predstavila je voditeljica projekta Matea Vadla iz Grada Preloga.

Grad Prelog bio je korisnik bespovratnih sredstava projekta ZA OBITELJ II ukupne vrijednosti 796.324,91 eura, odnosno 5.999.910,00 kuna čije je financiranje osigurala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%), dok su preostala sredstva (15%) osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Projekt ZA OBITELJ II prijavljen je na poziv „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“. U projekt je, uz Grad Prelog, uključeno pet dječjih vrtića partnera s područja Međimurske županije i to: Dječji vrtić Fijolica Prelog sa svoja dva područna odjela u Cirkovljanu i Draškovcu, Dječji vrtić Vesela loptica Prelog, Dječji vrtić Kockavica Sveta Marija, Dječji vrtić Klinčec Donja Dubrava sa područnim odjelom u Donjem Vidovcu, te Dječji vrtić Žibeki sa svoja dva područna odjela u Pribislavcu i Brezju. Uslugu produljenog radnog vremena dječjih vrtića partnera koristilo je ukupno 218 djece. Zaposlen je 21 odgojitelj, 9 kuharica i 9 spremačica. U dijelu unaprjeđenja usluge, daljnjeg razvoja postojećih programa, a radi osiguravanja uvjeta za još kvalitetnije provođenje predviđenih usluga, posebno za djecu s teškoćama u razvoju, zaposlen je mobilni stručni tim kojeg čine logoped, pedagog i psiholog te su zaposleni stručni suradnici – kineziolog i odgojitelj za rano učenje engleskog jezika.

Zaposlene su i 4 osobe na upravljanju projektom i administraciji. Održano je 6 edukacija za odgojitelje i stručne suradnike u kojima je bilo uključeno 50 polaznika. Također održana je i edukacija za kuharice partnera projekta. U okviru projekta nabavljena je i oprema za opremanje dječjih vrtića partnera kao i mobilnog stručnog tima.

Završnoj konferenciji uz predstavnike sudionika u projektu nazočili su i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, načelnice općina Sveta Marija i Donji Vidovec, Đurđica Slamek i Bojana Petrić, predstavnici Općine Donja Dubrava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Svima se, uz gradonačelnik Kolareka, obratila i Dubravka Horvat, ravnateljica Dječjeg vrtića Klinčec iz Donje Dubrave.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja