Međimurje Press
Grad Prelog

Pregled tjednih događanja na području Grada Preloga od 30. kolovoza do 6. rujna 2023. godine

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • I 3.9.2023., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI
  • Nestašna Zubić vila (My Fairy Troublemaker)

Animirani; Uloge/Glasovi: Rina Radmilov, Ana Ćapalija, Goran Malus, Daniel Dizdar, Ruben Carević, Zrinka Kušević, Nikola Dabar Tarek, Lovro Juraga, Marko Juraga, Goran Vrbanić, Dora Jakobović

Violetta, drska i znatiželjna vila, završi zarobljena u ljudskom svijetu. Jedini način da se na vrijeme vrati kući je da se udruži s dvanaestogodišnjom djevojčicom po imenu Maja. Započinje uzbudljiva avantura. 10-godišnja Maja je bijesna. Umjesto da šeta šumom u bakinoj kući, sada mora živjeti u gradu, boriti se sa svoja dva dosadna polubrata i glumiti dobru djevojku za maminog novog dečka. Ne može vjerovati svojim očima kada joj se jednog jutra nespretna, smiješna, mala vila vrti oko glave tražeći mliječni zub koji bi trebala vratiti u vilinski svijet. Zove se Violetta i po prvi put u ljudskom svijetu beznadno pada na čokoladu i bilo što slatko, ubrzo zaboravljajući na svoju misiju i nasukavši se u Majinoj kući. Ljupka vila izaziva kaos kamo god stigne, bacajući pogrešne čini, pretvarajući sve u bukete cvijeća. Uz Violettine magične moći koje svakim danom slabe, Maja i Violetta postižu dogovor: u zamjenu za pomoć da se vrati u vilinski svijet, Violetta će magično prizvati Maju natrag u bakinu kuću. Ali sve pođe po zlu i samo Majina polubraća sada mogu pomoći. Za koje se ipak na kraju pokazalo da i nisu tako loši.

  • I 3.9.2023., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI
  • Zvuk slobode (Sound of Freedom)

Akcija; Uloge: Jim Caviezel, Mira Sorvino, Bill Camp

Sound of Freedom, film čija se radnja temelji na istinitoj priči užasne trgovine djecom, po gledanosti je potukao rekorde u američkim kinima, ostavivši iza sebe druge blockbustere. Film govori o istinitoj životnoj priči Timothyja Ballarda, koji je dao otkaz u američkom Ministarstvu domovinske sigurnosti kako bi pomogao spasiti djecu koja su postala žrtve trgovine ljudima u Kolumbiji.

KNJIŽNICA I ČITAONICA GRADA PRELOGA  

  • DO 01.09.2023., LJETO U KNJIŽNICI I ČITAONICI GRADA PRELOGA

 Ljeto u Knjižnici Prelog donosi zanimljive i zabavne te ležerne aktivnosti za sve članove, korisnike i sugrađane! Sve su aktivnosti slobodnog karaktera i na njima se može sudjelovati bez najave za vrijeme radnog vremena Knjižnice. Za sve male ljubitelje knjiga i izazova, Knjižnica je pripremila ljetni čitateljski izazov. Postavljeni su ciljeve čitanja koje je moguće dostići tijekom ljeta, a sudionici koji uspješno završe izazov bit će nagrađeni posebnim priznanjima i nagradama.

 Iz Knjižnice i čitaonice Grada Preloga poručuju i sljedeće: „Potičemo vas da istražite nove autore, žanrove i književne svjetove kako biste otkrili svoje nove omiljene naslove. Još jedna od aktivnosti koje smo pripremili za posjetitelje je mega bojanka koja će vas uroniti u čarobni svijet mora te će kasnije krasiti zidove naše knjižnice. Uz to organiziramo interaktivnu igru s AR kućnim ljubimcem za djecu i mlade. Zahvaljujući progresivnoj tehnologiji proširene stvarnosti, djeca će moći istraživati virtualnog kućnog ljubimca kroz knjižnične prostore, rješavati zadatke i pronaći skrivene nagrade. I to nije sve! U našoj knjižnici ćete pronaći obilje sjajnih novih knjiga za sve uzraste. Bez obzira jeste li ljubitelj avantura, romana, fantastike ili poezije, sigurno ćete pronaći nešto što će vas oduševiti. Posudba knjiga je neograničena, a rok za povrat je produljen na 60 dana – kako biste imali dovoljno vremena da uživate u svojim omiljenim djelima. Ako tražite više interakcije i druženja, naša terasa je mjesto na kojem ćete pronaći pregršt društvenih igara. Bilo da ste zaljubljenik u klasične igre ili ste spremni istražiti nove izazove, terasa knjižnice će biti mjesto gdje se možete zabaviti u društvu svojih prijatelja. Ne propustite priliku da otkrijete sve što Knjižnica i čitaonica Grada Preloga nudi tijekom ovog ljeta. Pozivamo vas da se pridružite našoj vrućoj ljetnoj avanturi i stvorite nezaboravne uspomene. Za dodatne informacije o rasporedu aktivnosti, posjetite našu web stranicu ili nas pratite na društvenim mrežama“.

 DOGAĐANJA

  • DO 03.09.2023., PETAK DO NEDJELJE, FESTIVAL BALONA 2023.

Nakon sjajnog prvog izdanja prošle godine, po drugi puta će Prelog početkom mjeseca rujna„ugostiti” balone na vrući zrak. Ove je godine najavljen dolazak čak 22 ekipe balonaša s raznih strana svijeta – od Engleske, Brazila, Slovenije do Litve i Poljske. Festival balona na vrući zrak Prelog održat će se ove godine prvog vikenda u mjesecu rujnu, od 1. do 3. rujna, na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina Prelog, a letačke aktivnosti balonaša sa svih strana svijeta najavljene su i nekoliko dana ranije. Posjetitelje očekuje i bogat zabavni program, uz koncerte Vesne Pisarović i Nene Belana, radionice, letačke aktivnosti rekreativnih letjelica, aktivnosti za djecu uz Dječji klub SiMS i naravno izuzetno bogatu ugostiteljsku ponudu.

PROGRAM

Petak, 1.9.2023. godine

06:00 – 09:00 Jutarnji trening let

15:00 – 22:00 Piknik na Marini, uz DJ-a i bogati gastro program

16:00 – 20:00 Maleni aeronauti: Zabavne interaktivne radionice i pokusi za klince Dječji klub SiMS

16:30 – 17:30 Izložba balonaške opreme i šetnja kroz kupolu balona

17:00 Službeno otvaranje Festivala balona na vrući zrak Prelog

17:00 – 21:00 Aleksandar Lazić i DJ Luksi

17:30 – 19:00 Priprema i uzlijetanje balona – popodnevni let

20:30 – 21:00 Spektakl noćne iluminacije  – “Night Glow”

21:00 Koncert Vesna Pisarović 

Subota 2.9.2023. godine

 6:00 – 9:00 Doručak na Marini

6:15 – 7:30 Priprema i uzlijetanje balona na jutarnji let

15:00 – 22:00 Piknik na Marini, uz DJ-a i bogati gastro program

13:00 – 20:00 Maleni aeronauti: Zabavne interaktivne radionice i pokusi za klince – Dječji klub SiMS

16:30 – 17:30 Izložba balonaške opreme i šetnja kroz kupolu balona

17:30 – 19:00 Priprema i uzlijetanje balona – popodnevni let

20:30 – 21:00 Spektakl noćne iluminacije  – “Night Glow”

21:00 Koncert Neno Belan & Fiumens 

*Vrijeme početka i mogućnost provođenja balonaškog programa ovisi o vremenskim uvjetima i može biti odgođen ili otkazan u slučaju kiše ili nepovoljne brzine ili smjera vjetra. 

Nedjelja 3.9.2023. godine  

6:00 – 9:00 Doručak na Marini

6:15 – 7:30 Priprema i uzlijetanje balona na jutarnji let

13:00 – 20:00 Maleni aeronauti –  Zabavne interaktivne radionice i pokusi za klince – Dječji klub SiMS

15:00 – 22:00 A most unusual Piknik na Marini, uz DJ-a i bogati gastro program

16:30 – 17:30 Izložba balonaške opreme i šetnja kroz kupolu balona

17:30 – 19:00 Priprema i uzlijetanje balona – popodnevni let

20:00 – 21:30 Vezani letovi za dobitnike nagradnog natječaja 

*Vrijeme početka i mogućnost provođenja balonaškog programa ovisi o vremenskim uvjetima i može biti odgođen ili otkazan u slučaju kiše ili nepovoljne brzine ili smjera vjetra.

  • 2. I 03.09.2023., SUBOTA I NEDJELJA, DANI OTVORENIH VRATA NAUTIČKOG KLUBA LABUD

Nautički klub Labud, otvorit će svoja vrata, u subotu i nedjelju 2. i 3. rujna, na još jednim Danima otvorenih vrata. Dani otvorenih vrata Nautičkog kluba Labud, održat će se, ova dva dana, od 14 do 19 sati, na njihovom prostoru, u sklopu Sportsko rekreacijske zone Marina Prelog. Posjetitelji će imati priliku isprobati besplatnu panoramsku vožnju Dravom i uživati u prekrasnoj prirodi i svježini kakvu ljeti mogu pružiti samo vodena prostranstva. 

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PRELOGA

  • 2. I 03.09.2023., SUBOTA I NEDJELJA OD 14 DO 18 SATI, DANI OTVORENIH VRATA SPORTOVA NA VODI

Nadolazeći vikend u Sportsko-rekreacijskoj zoni Marina Prelog održavat će se Festival balona na vrući zrak. Kako vremenska prognoza pokazuje lijepo vrijeme, organizatori Dana otvorenih vrata sportova na vodi pripremaju za brojne posjetitelje Marine čak dva dana zabave na vodi. U subotu 2. rujna te u nedjelju 3. rujna zainteresirani će posjetitelji od 14 do 18 sati moći besplatno isprobati veslanje u kajaku, kanuu, rafting čamcu te na SUP-u. Stoga pripremite kupaće, ručnike i dobro raspoloženje! U organizaciji Turističke zajednice Grada Preloga i Udruge sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ iz Oporovca, a pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice, posjetitelji mogu isprobati brojne aktivnosti na jezeru, a sve uz budno oko educiranih skipera koji će se pobrinuti za sigurnost svih korisnika plovila. Organizatori vam nude i mogućnost sudjelovanja u posljednjoj ovosezonskoj Ligi sportova na vodi – testirajte u subotu, 3. rujna, svoju kondiciju na jednom od plovila, potrudite se ostvariti najbolje vrijeme u veslanju kajakom (dvosjed) ili pak na SUP-u i možete osvojiti vrijedan poklon paket Turističke zajednice Grada Preloga. Dodjela nagrada bit će u nedjelju, 3. rujna.  

Dani otvorenih vrata sportova na vodi odvijali su se u nekoliko termina tijekom ljetnih mjeseci, a nadolazeći vikend posljednji će se put održavati ove ljetne sezone. Stoga ne propustite priliku za pravi doživljaj – promatrati balone na vrući zrak iz kajaka na jezeru. Dovoljno je ponijeti opremu za kupanje, a za sigurnosne prsluke i plovila pobrinut će se udruga „Croatian Outdoors“.  

Dani otvorenih vrata sportova na vodi uključeni su u projekt „Razvoj i unapređenje turističkog proizvoda – Sportovi na vodi Grada Preloga“ koji je u velikom dijelu sufinanciran iz Fonda za turistički nerazvijena područja i kontinent, odnosno Hrvatske turističke zajednice. Cilj projekta je razviti i unaprijediti turistički proizvod „Sportovi na vodi Grada Preloga“, uključiti turistički proizvod u ponudu smještajnih objekata destinacije i turističkih agencija u obliku izleta ili turističkih aranžmana, povezati pružatelje aktivnosti i destinacijske menadžment organizacije te doprinijeti gospodarskom boljitku destinacije. Projekt se fokusira i na održivost destinacije, budući da je zahvat navedenih aktivnosti u okoliš minimalan. 

Uz Dane otvorenih vrata sportova na vodi i edukaciju skipera za vođenje aktivnosti, u projekt je uključen i 2. „Dragon boat“ kup Grada Preloga – zanimljiva ekipna utrka u veslanju zmajskim čamcima koja će se održati u jesenskim mjesecima, zatim radionica za pružatelje smještaja s područja Međimurske županije o uvođenju turističkog proizvoda u svoju ponudu te izrada marketinških materijala poput kataloga sportova na vodi, promotivnog videa te fotografija koje će se dijeliti pružateljima smještaja s ciljem obogaćivanja ponude i motiviranja gostiju na produžetak boravka u Međimurju.

Željko Sokač

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja