Međimurje Press
Grad Prelog

Pregled tjednih događanja u Prelogu

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 10. I 11. 3.2023., PETAK I SUBOTA U 17 SATI

  • Marmaduke: Buntovnik na četiri noge (Marmaduke)

Animirani; Uloge/Glasovi: Radovan Ruždjak, Živko Anočić

Poznati stripovski junak, pas Marmaduke stiže na velike ekrane! Legendarni trener pasa vjeruje da ga može pretvoriti iz nedisciplinirane, ali simpatične njemačke doge u sljedećeg prvaka Svjetske izložbe pasa. Naš junak je simpatična (ali izvan kontrole) njemačka doga koja je najsretnija kada se zabavlja sa svojom obitelji, Winslowima, pogotovo kada se igra „kauboja“ s devetogodišnjim Billyjem. No, koliko god se trudili, čini se da Winslowi jednostavno ne mogu spriječiti Marmadukea od njegovih tendencija da se uvali u nevolju. Kada jedan od Marmadukeovih epskih neuspjeha postane viralan, ta video snimka privuče pažnju poznatog trenera kojeg zaokupi izazov pretvoriti Marmadukea u prvaka Svjetske izložbe pasa. Uslijedit će burna pustolovina, iako ne na način na koji su svi očekivali. Na kraju će Marmaduke i Winslowi shvatiti da najvažnija stvar u životu nije pobjeđivati, nego ostati vjeran sebi i onima koje voliš.

  • 10.3.2023., PETAK U 19 SATI

  • Šesti autobus

Drama; Uloge: Marko Petrić Zala Đurić, Rade Vulin, Živka Anočić, Pavle Matuško, Ozren Grabarić, Arnaud Humbert, Goran Vrbanić, Josip Anković, Ivica Lučić, Ermin Sijamija, Muhamed Hadžpvić, Toni Gojanovic, Dušan Kovačević, Matija Prskalo, Aleksandra Balmazović, Alban Ukay, Radoslav Milenković te Borko Perić

Riječ je o potresnoj drami o padu Vukovara koja svoje uporište ima u istinitoj priči o tzv. šestom autobusu kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz Vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon više od 30 godina. Dugometražni film o Vukovaru temelji se na izvorima prikupljanim više od 10 godina kao i na beogradskim transkriptima sa suđenja za zločine na Ovčari koji su integralni dio scenarija prilagođen filmu. Film je proglašen filmom godine na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Zlatni studio.

  • 11.3.2023., SUBOTA U 19 SATI

  • Vrisak 6 (Scream 6)

Horor; Uloge: Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown, Jack Champion, Henry Czerny, Mason Gooding, Liana Liberato, Dermot Mulroney, Devyn Nekoda, Jenna Ortega, Tony Revolori, Josh Segarra, Samara Weaving, Hayden Panettiere, Courteney Cox

Nakon posljednjih ubojstava koje je počinio Ghostface, četvoro preživjelih napuštaju Woodsboro i započinju novo poglavlje. U filmu Vrisak 6 Melissa Barrera („Sam Carpenter “), Jasmin Savoy Brown („Mindy Meeks-Martin “), Mason Gooding („Chad Meeks-Martin”), Jenna Ortega („Tara Carpenter “), Hayden Panettiere („Kirby Reed“) i Courteney Cox („Gale Weathers“) vraćaju se svojim ulogama u ovoj franšizi, zajedno sa Jackom Championom, Henryem Czernyem, Lianom Liberatoom, Dermotom Mulroneyem, Devynom Nekodaom, Tonyem Revoloriem, Joshom Segarraom i Samaraom Weavingom.

DOM KULTURE

  • 09.03.2023., ČETVRTAK, ŽENIJALNI DANI I MJESEC FRANKOFONIJE

U Domu kulture Grada Preloga obilježit će se, u četvrtak 9. ožujka „Ženijalni dani“ i „Mjesec frankofonije“. U sklopu “Ženijalnih dana” Kino mreža slavi snagu i moć žena, a u Domu kulture Grada Preloga, od 17 sati, prikazivat će se obiteljski film „Rocca mijenja svijet“. Hrabra, zabavna i jedinstvena – to je Rocca. Iako ima tek 11 godina, živi sama sa svojom vjevericom dok je tata “promatra” iz svemira. On je, naime, astronaut. Uz to, Rocca prvi put u životu kreće u normalnu školu. Ondje će se odmah istaknuti svojim bezbrižnim i nekonvencionalnim karakterom, a sukobit će se i sa školskim nasilnicima. No neumorna djevojčica ne staje, pokušat će osvojiti i srce svoje bake. Mjesec frankofonije, u suradnji s Francuskim institutom donosi dramu, komediju, „Tuđa djeca“. Radnja ovog filma govori o ženi bez djece koja se veže sa mladom kćerkom svog momka. Film „Tuđa djeca“ prikazivat će se od 19 sati. Ulaz na obje projekcije je besplatan.

DOGAĐANJA

  • 12.03.2023., NEDJELJA U 17 SATI, KONCERT „PRELOG SVOJIM ŽENAMA“

Pjevački zbor Grada Preloga, poziva na tradicionalni koncert povodom Međunarodnog dana žena, pod nazivom „Prelog svojim ženama“. Koncert će se održati u nedjelju, 12. ožujka, s početkom u 17 sati, u Domu kulture Grada Preloga. Pjevačkom zboru Grada Preloga, čija je voditeljica Martina Jakšić Rodiger, na pozornici će se pridružiti Pjevački zbor sv. Lovro Cirkovljan, čiji je voditelj Petar Krušelj, a stručni suradnik Jasmina Malek Križanec te Nadia Bistrović i Sohrab Kashef (Teheran). Plesnim točkama program će uljepšati Helena Židov i Drago Vidović, a stihove o ženama čitat će članice Književnog kruga Preloga Marija Novak i Snežana Hižman.

Međunarodni dan žena (skraćeno Dan žena) obilježava se 8. ožujka svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Ideja za obilježavanjem Međunarodnog dana žena pojavila se prvi put početkom 20. stoljeća u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do protesta zbog loših radnih uvjeta. Žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila su javno demonstrirale 8. ožujka 1857. u New Yorku. Tekstilne radnice su protestirale zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. Demonstracije je rastjerala policija. Te iste žene su osnovale sindikat dva mjeseca kasnije. Protesti 8. ožujka događali su se i slijedećih godina, od kojih je najpoznatiji bio 1908. godine kada je 15.000 žena marširalo kroz New York tražeći kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa. Godine 1910. prva međunarodna ženska konferencija bila je održana u Kopenhagenu u organizaciji Socijalističke Internacionale te ustanovila ‘Međunarodni dan žena’ na prijedlog slavne njemačke socijalistice Clare Zetkin.

NAJAVE 

  • 17.03.2023., PETAK U 18 SATI, PREDSTAVA „SVE O MUŠKARCIMA“

Daske Doma kulture Grada Preloga, ugostit će u petak, 17. ožujka, s početkom u 20 sati, kazališnu predstavu Teatra Gavran, „Sve o muškarcima“. Muški svijet u ovoj se priči razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga. Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred nama prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti.

Autor: Miro Gavran

Glume: Vedran Komerički, Tomislav Krstanović i Rade Radolović

Režija: Mladena Gavran

Asistent režije: Svebor Kamenski-Bačun

Kostimograf: Danica Dedijer

Scenograf: Dinka Jeričević

Scenski pokret: Tihana Strmečki

Oblikovanje svjetla: Mario Vnučec

Izbor glazbe i oblikovatelj tona: Neven Zebić

Šminka: Željka Horvat

Asistentica kostimografkinje: Paola Rilović

U ovoj dinamičnoj predstavi, glumci su odlučili pružiti vam istinsko teatarsko zadovoljstvo propitujući krajnje granice glumačkog umijeća. Brzi dijalozi, te izmjena dramskih i humornih pasaža karakteristika su ovog teksta koji pruža velike mogućnosti za glumačke transformacije. Ovaj tekst Mire Gavrana do sada je imao 18 kazališnih premijera diljem svijeta, od Rio de Janeira pa do Moskve.

Cijena ulaznice je 7,00 euro.

Pretprodaja ulaznica počinje od 27.02.2023. godine.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Doma kulture Grada Preloga od ponedjeljak do petka od 8,00 do 11,00 sati, te subotom i nedjeljom od 16,00 do 20,00 sati.

Željko Sokač

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja