Međimurje Press
Grad Prelog

Radovi na obnovi Kapelice Presvetog Srca Isusovog u Otoku

Prošlog su ljeta u Otoku izvedeni radovi na obnovi krovišta Kapele Presvetog Srca Isusova, u vrijednosti od približno 10.000,00 eura.

Kao nastavak ulaganja, prošlih je dana na Kapeli u Otoku izmijenjen i dio drvene stolarije. Radove je izvela Stolarija Zvonarek iz Preloga, a pomoć pri montaži pružili su brojni dobri ljudi, poput predsjednika Gradskog vijeća Grada Preloga Đure Ujlakija te predsjednika Mjesnog odbora Otok Peru Rojka.

Kapela Presvetog Srca Isusova podignuta je 1926. godine. Svojim arhitektonskim oblikom i veličinom kapela podsjeća na kapelu Presvetog Trojstva u Prelogu s karakteristikama kasnobaroknog razdoblja. Radove u Otoku pogledali su i župnik Župe sv. Jakoba ap.st. iz Preloga Antun Hoblaj te župni vikar Dominik Cestar i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

Rješavanje problema prometa kroz mjesto Otok, kao i autobusnog stajališta, daljnji radovi na uređenju Sportskog parka, Društvenog doma te prostorija Nogometnog kluba Otok, sljedeća su ulaganja u ovo naselje Grada Preloga.

(žs)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja