Međimurje Press
Grad Prelog

Slavlje osamdesetgodišnjaka!

Svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje, uz Kruničarsko prošćenje, koju je predvodio vlč. Stjepan Najman, župnik i dekan župe sv. Nikole u Varaždinu, završen je ovogodišnji Tjedan Caritasa Župe Prelog.

Kruničarsko prošćenje slavi se uz blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice. 7. listopada Crkva slavi blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice, a kao spomen na pobjedu kršćanske vojske nad Turcima u bitci kod Lepanta, nakon što je papa Pio V. pozvao vjernike da mole krunicu za uspješan ishod sukoba. Niz zanimljivih događanja održao se ove godine u sklopu Tjedna župnog Caritasa.

Za početak, u sklopu ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu, u crkvi sv. Jakoba, u nedjelju 26. rujna, nastupio je ansambl Bacchus Consort.

Uz svakodnevna vjerska događanja, organiziran je bio i susret s članovima i volonterima kluba „Duga“ te tradicionalno slavljenje života, gdje su sudjelovali osamdesetgodišnjaci s područja Preloga. Njihovu su svečanost uveličali i članovi Pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Prelog, a posebnu im je čestitku uputio gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja