Međimurje Press
Grad Prelog

Tradicionalni Gospodarski forum i ove godine okupio veliki broj gospodarstvenika

Posljednji petak u mjesecu studenom i ove je godine u Gradu Prelogu bio rezerviran za susret gospodarstvenika, koji se posljednjih nekoliko godina organizira pod nazivom Gospodarski forum. Gospodarskom forumu, održanom u petak 24. studenog u prostoru Hotela Panorama u Prelogu, ove su se godine kao partneri, Gradu Prelogu pridružile i općine Donja Dubrava, Goričan, Mala Subotica i Podturen te Hrvatska gospodarska komora, HAMAG – BICRO, Hrvatska agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, HBOR, Hrvatska banka za obnovu i razvitak te Hrvatska poštanska banka. U prvom dijelu Gospodarskog foruma održalo se nekoliko zanimljivih i ove godine dobro posjećenih radionica. Tvrtka Novum Cognitionis d.o.o. održala je edukaciju o načinima zaštite od računalnih prijevara u financijskom poslovanju trgovačkih društava i ustanova. Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje govorili su o mjerama Aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dok su o mjerama pomoći malom i srednjem poduzetništvu govorili predstavnici Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. U središnjem dijelu Gospodarskog foruma održana je završna svečanost uz obraćanje uzvanika.

Sve je na početku pozdravio gradonačelnik Ljubomir Kolarek istakavši sjajne brojke gospodarstvenika s područja Preloga. “Gospodarski forum je uz Dan Grada najznačajniji datum u godini, budući da mi živimo od gospodarstva, poduzetništva, OPG-ova i fondova EU. Kada smo analizirali brojke Gospodarstva Grada Preloga došli smo do impresivnih brojki. Na području Grada Preloga imamo 319 tvrtki s ukupno 4 tisuće zaposlenih, 123 obrta s oko 300 zaposlenih, 425 OPG-ova, od toga je njih 200 u sustavu PDV-a i poreza na dohodak. Sveukupno imamo oko 5 tisuća zaposlenih, što je na 7,5 tisuća stanovnika, svakako brojka koju treba cijeniti i poštovati. Pučko otvoreno učilište će se prilagoditi potrebama naših gospodasrtvenika, nismo mijenjali poreznu politiku grada, porez na dohodak ostaje isti. Također, otvaramo vrata i novim gospodarskim granama, gdje će se zaposliti mladi obrazovani ljudi”, posebno je istakao gradonačelnik Kolarek.

Okupljenim poduzetnicima obratili su se, ispred Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, državna tajnica, Spomenka Đurić, zatim izaslanik ministra gospodarstva i održivog razvoja, savjetnika ministra, Antonio Bebek, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec te čelni ljudi međimurske obrtničke i gospodarske komore Dražen Novak i Mladen Križaić. Pozivu na Gospodarski forum odazvali su se i saborski zastupnik, ujedno i gradonačelnik Murskog Središća, Dražena Srpak, predsjednik Uprave HAMAG – BICRO, Vjeran Vrbanec, predstavnik Hrvatske banke za obnovu i razvitak Tomislav Marković, predsjednik Županijske skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina te predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki i zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan.

Nakon obraćanja uzvanika uslijedilo je i tradicionalno druženje svih poduzetnika s područja Grada Preloga te općina koje su  sudjelovale u organizaciji ovogodišnjeg Gospodarskog foruma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja