Međimurje Press
Vijesti

Državno natjecanje vatrogasne mladeži RH

U Novalji na otoku Pagu ove će se subote, 9. rujna na stadionu CISSA (Zeleni put) održati 15. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske. Natjecanje se provodi u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije, a na njemu će ukupno sudjelovati 110 natjecateljskih odjeljenja, zajedno s vatrogasnim sucima, voditeljima, tehničkom i redarskom službom te gostima iz Slovenije i Mađarske.

U samome natjecanju sudjeluje ukupno 1.500 pripadnika vatrogasne mladeži, a pobjednici će biti plasirani na Međunarodno vatrogasno natjecanje koje će se 2024. godine održati u talijanskom Trentinu. Vatrogasna natjecanja važan su segment vatrogastva jer utječu na njegovu popularizaciju i novačenje novih snaga koja su temelj budućnosti ovog važnog i humanog poziva.

Program natjecanja:

9:00 – 16:00 Natjecanje vatrogasne mladeži RH

11:30 Dolazak visokih gostiju na stadion i obilazak natjecateljskih odjeljenja

12:00 Izjave za medije

17:30 -18:30 Ceremonija zatvaranja

Svoj dolazak na natjecanje su potvrdili potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, brojni vatrogasni dužnosnici te predstavnici područne i lokalne vlasti.

Molimo predstavnike medija da svoj dolazak najave na e-mail: mediji@hvz.hr, najkasnije do petka, 8. rujna do 12.00 sati.

Nina Francetić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja