Međimurje Press
Zanimljivosti

Hvalevrijedan projekt završio na najljepši mogući način

Male pozitivno usmjerene aktivnosti najbolji su način da svatko od nas doprinese očuvanju okoliša i prirode, pogotovo kad o tim istim aktivnostima i promjenama učimo one najmlađe. Studenac d.o.o. u suradnji s hrvatskom ekološkom Udrugom Lijepa Naša tako je raspisao natječaj za osnovne škole diljem Hrvatske. Pod krovnim nazivom „Zadatak sitan za zdravlje i prirodu bitan“, učenike svih hrvatskih osnovnih škola uistinu je čekao „sitan“ zadatak za ono veliko i bitno što je slijedilo po završetku – donacija godišnje zalihe tekućeg sapuna, od čak 60 tisuća litara za osnovne škole diljem Hrvatske.

Godišnja zaliha, bit će dodijeljena u ukupno 63 odgojno-obrazovnih ustanova, a pobjeda je pripala Osnovnoj školi Dore Pejačević iz Našica, točnije 4.c razredu kojeg je ovaj tjedan posjetio Studenac tim zajedno sa svojom eko ekipom,  maskotama Ekoznalcima.

„Želimo iskoristiti svaku priliku kako bismo najmlađe, koji najlakše i usvajaju zelene navike, educirali o odgovornom ponašanju, prvenstveno put ovog predivnog zelenog okoliša, kojem itekako dugujemo. Naši  Ekoznalci; Krešo, Ornela, Helga i Robi, vrijedna eko ekipa osvojila je najmlađe diljem Lijepe naše, a sad i đake sjajnog 4.c razreda. Ti ekološko osviješteni i vrijedni „plišanci“ pod zajedničkim motom „I korak sitan, za prirodu je bitan!“ djecu su na simpatičan i zabavan način educirali  koliko je važno čuvati šume, rijeke, more i morsko dno, a ovim smo projektom osim teme otpada i higijenu djece stavili u prvi plan“, objasnila je direktorica marketinga Studenca, Miranda Mladin te dodala kako je projekt “Čiste ručice za zdravlje dječice” pokrenut unutar programa društveno odgovornog poslovanja Korak bliže zajednici kojim ovaj trgovački lanac donosi pozitivne promjene te pruža podršku zajednicama u kojima živi i djeluje. Ovim su projektom tako htjeli ukazati na važnost higijene koja je pola zdravlja kod učenika te im podebljati količine sapuna. Pakirani u ambalaže od reciklirane plastike, s prepoznatim motivima Ekoznalaca ovi su sapuni posebno razveselili djecu, a zasigurno će ih i dodatno motivirati, educirati te im osvijestiti važnost  očuvanja okoliša.

Studenac, kao jedan od vodećih maloprodajnih lanaca i lanac s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj, svjestan je svojeg utjecaja na društvo i u skladu s njim u svoje poslovanje nastoji uvrstiti politike odnosno posebne projekte koji daju pozitivne društvene učinke. Zato su se i odlučili povezati s udrugom prepoznatoj po opsežnom programu rada posebno po projektima i programima odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj, promicanje ekoloških spoznaja te poseban pristup djeci i mladeži o potrebi i načinu očuvanja okoliša. S ciljem podizanja svijesti i edukacije o potrebi očuvanja okoliša, tako je ovaj natječaj pozivao škole i njihove odgovorne osobe da se prijave kako bi svojoj školi osigurali vrijedan paket, godišnju zalihu tekućeg sapuna pakiranog u ekološkoj ambalaži.

Tara Lukičić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja