Međimurje Press
Vijesti

Lovački savez Međimurske županije održao redovnu skupštinu!

Lovački savez Međimurske županije okuplja 22 lovačka društva te 1011 lovaca i lovkinja, a na aktivnosti tijekom 2023. godine članovi Saveza osvrnuli su se na godišnjoj skupštini. Obrazovanje lovaca, razvoj lovne kinologije, lovnog streljaštva, njegovanje lovačke etike i običaja te zaštite prirode i ljudskog okoliša, prije svega na prostoru međimurske županije, glavne su aktivnosti članova Saveza.

Predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec istaknuo je djelovanja i uspjehe Saveza, te dodao kako je Savez u ostvarivanju svojih ciljeva surađivao s Hrvatskim lovačkim savezom, Međimurskom županijom, Policijskom upravom Međimurskom kao i s nadležnim državnim i županijskim tijelima, uredima, znanstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama, javnim i privatnim poduzećima, tvrtkama, udrugama i savezima. Nabrajajući bogatu aktivnost članstva, Grgec je istaknuo one od izuzetne važnosti za razvoj lovstva u Republici Hrvatskoj i Međimurskoj županiji istaknuvši tako izgradnju parkur streljane na civilnom strelištu u Maloj Subotici, za koju su Hrvatski lovački savez, Lovački savez Međimurske županije i LD Prepelica uložili više od 30.000 eura, a ovom investicijom stvorili su se uvjeti za razvoj kvalitetnog streljaštva u Međimurskoj županiji. Rekonstruirat će se krovište i obnova fasade doma lovaca Međimurje, investicija je vrijedna 40.000 eura, a financirat će se sredstvima Međimurske županije i Saveza.

Grgec je posebno pohvalio LD Zec iz Vratišinec koji je osvojio 2.mjesto na Memorijalnom kupu Đuro Dečak, dok je reprezentacija lovnog streljaštva Međimurske županije osvojila 5. mjesto u ekipnom poretku na državnom prvenstvu.

Skupštini su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, te ravnatelj Javne ustanove za zaštitu prirode Međimurske županije Siniša Golub. Župan Posavec tom je prigodom rekao kako ova Lovačka udruga djeluje već 28 godina i može se pohvaliti i mladim naraštajima koji gaje i prenose ljubav prema lovstvu s koljena na koljeno „Složni ste i pristupate lovstvu s poštovanjem, kao i jedni prema drugima, i to je ključ uspjeha ove udruge. Njegujete dugu tradiciju lovstva u Međimurju, i možete se pohvaliti brojnim aktivnostima kojima pridonosite očuvanju prirode, ali i promociji naše Županije,“ rekao je župan te čestitao lovcima koji su primili priznanja za svoj dugogodišnji rad u Savezu.

Svake godine Lovački savez Međimurske županije svojim članovima koji su navršili više od 50 godina lovačkog staža, odnosno članstva dodjeljuje Plaketu Nikole VII. Zrinskog za doprinos razvoju međimurskog lovstva tijekom pedeset godina lovačkog staža, pa je ove godine nagrađen Ivan Patafta, dok su Lovačko odlikovanje I. reda primili Stjepan Tomašek za doprinos lovstvu i lovnoj kinologiji, te Dražen Kipke za doprinos u razvoju kinologije i obrazovanju lovaca.

Fotografije: Međimurska županija/ medjimurski.hr

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja