Međimurje Press
Vijesti

Medicinsko osoblje zbog “prijetnji oko necijepljenja” stiglo pred Ministarstvo!

Dio medicinskog osoblja prosvjeduje u četvrtak u zagrebačkom parku Zrinjevac. Prosvjed je organizirao Sindikat medicinske sestre/tehničari zajedno.

Reporterka N1 Anja Perković javlja da su prosvjednici stigli do Ministarstva zdravstva, ali da nije vjerojatno da će se danas sresti s ministrom Berošom.

Prema njenim riječima, prosvjednici na ovom prosvjedu poštuju epidemiološke mjere.

Ispred ministarstva su s pitanjima: “Ministre, zašto smo zaduženi većim fondom sati? Koliki je Vaš fond sati? Kako ćete spriječiti egzodus zdravstvenih radnika u zemlje EU-a? Nas je sve manje, a posla sve više.”

“Ministre, kada ćete nam priznati beneficirani radni staž”, pitaju.

Sindikat ne vidi poboljšanje

“Trenutno ne vidimo kako će u skorije vrijeme doći do poboljšanja stanja, niti jasnog plana resornog Ministarstva za boljitak hrvatskog sestrinstva. Svjesni smo svoje odgovornosti prema pacijentima, za koje predano skrbimo. Nažalost, zbog svakodnevno prisutnog umora i stresa postajemo i sami pacijenti”, istaknuli su iz Sindikata.

Njihovi ključni problemi su, kako navode, neadekvatno plaćen prekovremeni rad i rad blagdanima, sistematizacija radnih mjesta, ucjene i prijetnje zbog necijepljenja, beneficirani radni staž, rad van kompetencija i priznavanje visokoškolskog obrazovanja.

U parku se pojavila grupa ljudi koji nose transparent protiv cijepljenja i “diktature stožera”. Organizatori su ih zamolili da se udalje jer “to nije tema prosvjeda”. Nisu otišli, piše Index.

Foto: Index.hr

Beroš: Nitko nije prisiljen na cijepljenje

O prosvjedu se oglasio i ministar zdravstva Vili Beroš koji je poručio kako je to legitiman i demokratski način izražavanja stajališta i zahtjeva za prava zaposlenika te dodao kako u njemu nema mjesta manipuliranju činjenicama.

Dodao je kako ono za što nema opravdanja ni razumijevanja jest ciljana manipulacija činjenicama vezanima uz najavljenu provedbu zaštitnih mjera u zdravstvenim ustanovama i kako nitko u našoj zemlji nije i neće biti prisiljavan na cijepljenje.

Izvor: https://hr.n1info.com/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja