Međimurje Press
Vijesti

Mirovine će biti usklađene za 5,37 posto

Prema odluci Upravnog vijeća HZMO-a, aktualna vrijednost mirovina povećava se za 5,37 posto, na 10,86 eura, što je ujedno i stopa usklađivanja mirovina. Uz to, podignuta je i najniža mirovina za jednu godinu staža, koja će sada iznositi 11,19 eura, a promijenjene su i osnovice za naknadu zbog tjelesnog oštećenja, visina najnižih braniteljskih mirovina te osnovice za vrijednosne bodove za hrvatske branitelje.

Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje održanoj donesena je odluka o aktualnoj vrijednosti mirovine (AVM) od 1. siječnja 2023. koja će po novom iznositi 10,86 eura, odnosno 81,82 kune. To ujedno znači da je stopa povećanja AVM-a, a samim time i stopa usklađivanja mirovina 5,37 posto.

ovo je i dalje drugo najveće usklađivanje mirovina, otkako je ono uvedeno 1999. godine, o čemu više možete čitati ovdje. Iz Mirovinskog ističu kako će usklađene mirovine na račune umirovljenika stići u travnju, kad se isplaćuju mirovine za ožujak, zajedno s razlikom za siječanj i veljaču.

Izvor: mirovina.hr

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja