Međimurje Press
Najave

Prvi cjelovečernji koncert Varaždinskog vokalnog ansambla

U petak 16. lipnja 2023. godine prvim cjelovečernjim koncertom varaždinskoj publici predstavit će se Varaždinski vokalni ansambl.

Ansambl je osnovan na prijedlog Janje Knapić Omranloo i istaknutog dirigenta Milada Omranloo, koji ujedno djeluje i kao voditelj ansambla uz Koncertnog ureda Varaždin. Ansambl izvodi pjesme a capella, pretežito u pop i jazz stilu, a također im nisu strani ni svi ostali žanrovi. U njihovim izvedbama glas se često koristi kao sredstvo oponašanja zvučnih boja raznih instrumenata te svaki član unutar ansambla nosi ulogu solista. Glasovne boje svakog člana istaknute su tim više pjevanjem na mikrofone što iziskuje izričitu preciznost i kontrolu u posebnoj vrsti vokalne tehnike. U tom smislu VVA je jedinstven u Varaždinu a i šire i na je dobrom putu da vrlo brzo postane jedan od reprezentativnih ansambala Varaždina i Hrvatske u svijetu.

Karte po cijeni od 7 eura mogu se kupiti na blagajni HNK, a koncert će se održati na Velikoj sceni HNK s početkom u 19.00 sati. Ne propustite priliku čuti Varaždinski vokalni ansambl na prvom koncertu sezone!

Sanja Buhin

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja