Međimurje Press
Vijesti

Obdukcija u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u zagrebačkoj Šalati po nalogu Državnog odvjetništva u Varaždinu

Medicinske sestre uključene u tragični događaj kada je u Županijskoj bolnici u Čakovcu zbog pogrešne terapije preminuo 62-godišnji pacijent ne rade do daljnjeg, a istragu provode i policija i državno odvjetništvo, potvrdila je predsjednica Upravnog vijeća bolnice Sonja Tošić-Grlač.

Županijska bolnica Čakovec u srijedu je priopćila da se u utorak dogodio „neočekivani neželjeni događaj s posljedicom smrtnog ishoda“ kada je pacijentu A.T., 1958. godište, učinjena planirana rutinska terapija hemodijalize no „tijekom postupka je intravenski primijenjeno nedozvoljeno sredstvo koje se inače rutinski primjenjuje u lokalnoj primjeni kod takvih i sličnih postupaka“.

Predsjednica Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec Sonja Tošić-Grlač rekla j da je dezinficijens sredstvo koje je uobičajeno u bolnici te se nalazi na kolicima medicinskih sestara. „Greška je moguća. Greška se ovaj put, na žalost svih nas, dogodila“, izjavila je Tošić-Grlač te dodala da medicinske sestre koje su bile uključene u događaj do daljnjeg ne rade.

Iz policije je potvrđeno da je obitelj 62-godišnjaka u utorak u kasnim večernjim satima prijavila “sumnjivu smrt” svojeg oca odnosno moguće počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja.

(mp)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja