Međimurje Press
Vijesti

Obilježen Dan antifašističke borbe u Goričanu!

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u utorak, 22. lipnja 2021. obilježen je Dan antifašističke borbe u Goričanu.

Polaganju su bili prisutni načelnik općine Emanuel Sinković, podpredsjednica Općinskog vijeća Marta Markač, vijećnici Općinskog vijeća, župnik Josip Drvoderić, predstavnici braniteljskih udruga Mladen Magdalenić i Mario Harmicar te ostali mještani.

Svi prisutni odali su počast svim palim za Hrvatsku minutom šutnje, a prigodnim su se govorima obratili načelnik općine Emanuel Sinković i župnik Josip Drvoderić.

Dan antifašističke borbe obilježava se 22. lipnja kao državni blagdan koji je uvrstio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman u popis blagdana, u znak sjećanja na ljude koji su svoje živote položili u borbi za slobodu od nacizma i fašizma i time Hrvatskoj osigurali mjesto među pobjednicima Drugog svjetskog rata. U šumi Brezovica kod Siska je osnovan prvi Sisački odred, ujedno i prva anti-hitlerovska postrojba u tadašnjoj okupiranoj Hrvatskoj.

Sjećanje na sve žrtve iz svih ratova čini nas obveznima da u današnje vrijeme širimo dobrotu i razumijevanje jednih prema drugima te da kažemo ne govoru mržnje, istaknuo je načelnik općine Emanuel Sinković.

(pm)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja