Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za utorak 25. srpnja 2023.

Uhvaćen provalnik kojem je u Belici na meti bio ugostiteljski objekt

Slika /2023/Teška krađa Belica 23072023.jpg

Oduzet je dio ukradenih predmeta i vraćen oštećenom

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom s područja općine Mala Subotica utvrđeno je da je počinio tešku krađu.

Taj je mladić u razdoblju od 23. do 24. srpnja 2023. godine u Belici, Ulici kralja Tomislava, provalio u ugostiteljski objekt, gdje je ukrao novac, ručni sat te mobilni telefon.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko stotina eura.

Oduzet je dio ukradenih predmeta i vraćen oštećenom.

Protiv mladića se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Teže ozlijeđen motociklist koji je za protekli vikend stradao u Brezju

Slika /2023/PN Brezje 23072023.JPG

Mladiću kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu

U utorak, 25. srpnja 2023. godine zaprimljena je prijava ozljeda za 51-godišnjeg motociklista iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede.

Naime, u nedjelju 23. srpnja 2023. godine u 16,47 sati na raskrižju državne ceste i županijske ceste u Brezju, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 20-godišnji vozač s područja općine Sveti Juraj na Bregu, upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka državnom cestom, gdje je dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom, obavljao skretanje ulijevo, a da nije propustio vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera zadržava smjer svojeg kretanja.

Zbog toga je u njegov automobil u kočenju udario motocikl čakovečkih registarskih  oznaka kojim je državnom cestom, upravljao 51-godišnji motociklist s područja grada Čakovca, kada je u krvi imao prisutno 0,84 g/kg alkohola.

Uslijed udara vozač motocikla je pao, dok se motocikl prevrnuo. Vozač motocikla za vrijeme vožnje na glavi je nosio urednu pričvršćenu, ali ne homologiranu zaštitnu kacigu.

Nakon prometne nesreće vozač motocikla je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec.

Protiv 20-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetništvu.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja