Međimurje Press
Policija

Informacije PU međimurske za dane proteklog vikenda od 3. do 5. ožujka 2023. godine

Dvojica maloljetnika osumnjičena za krađu novca iz novčanika

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 10.JPG

Osumnjičeni dvojac iskoristio je situaciju kada se oštećeni nalazio u prostorijama sanitarnog čvora te su mu u tom trenutku ukrali novac

Preloški policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika s područja Međimurske županije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe.

Naime, sumnja se kako su osumnjičeni počinili krađu u noći s utoraka na srijedu (21./22. veljače 2023.) između 23 i 1 sat i 30 minuta. Prilikom boravka oštećenog 48-godišnjaka u jednoj od obiteljskih kuća na području Piškorovca, iz novčanika koji se nalazio u prsluku ostavljenom na stolici, ukrali su više stotina eura. Osumnjičeni dvojac iskoristio je situaciju kada se oštećeni nalazio u prostorijama sanitarnog čvora te su mu u tom trenutku ukrali novac.

Protiv osumnjičenih maloljetnika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Nedaleko Nedelišća zapaljena drvena vikendica

Slika /DANIJELA TURK 2019/Image00128.jpg

Vikendica je u potpunosti izgorjela, dok je materijalna šteta procijenjena na desetak tisuća eura

U subotu, 4. ožujka 2023. oko podneva nedaleko Nedelišća, u poljskom predjelu u nastavku Sajmišne ulice, došlo je do požara drvene vikendice, vlasništvo 57-godišnjaka. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Nedelišće, dok je vikendica u punosti izgorjela. Materijalna šteta procijenjena je na desetak tisuća eura.

Očevidom na mjestu događaja uz stručnu pomoć inspektorice za zaštitu od požara utvrđeno je kako je uzrok požara poduzeta ljudska radnja. Konkretno, požar je izazvan otvorenim plamenom.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Foto prometne nesreće/PN Grabrovnik 03032023.jpg

Evidentirane su četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih sudionika.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod trojice vozača, a najveća koncentracija od 2,3 g/kg utvrđena je kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 3. ožujka desetak minuta nakon ponoći u Grabrovniku. Upravljajuću osobnim automobilom, slovenskih nacionalnih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,3 g/kg, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik mokar) i vidljivosti (noć) zbog čega je u zavoju automobilom djelomično izletio izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u cestovni jarak. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju, dok u nesreći nije zadobio ozljede. Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 53-godišnji vozač prekršajno će se sankcionirati izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.580 eura uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Teške krađe i krađe rijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na brijegu iznad naselja krupan kadar.JPG

Evidentirana je jedna krađa, dok teške krađe nisu evidentirane

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna krađa, dok teške krađe nisu evidentirane. Izdvajamo krađu bicikla u Donjem Kraljevcu.

U noći sa subote na nedjelju, 4./5. ožujka u Donjem Kraljevcu, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj ukrao je nezaključani bicikl, a kojim se do trenutka krađe koristio maloljetnik. Materijalna šteta prema izjavi 48-godišnje vlasnice procjenjuje se na više stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja